Čehok o dječjem vrtiću u sklopu bolnice: Ideju ćemo pokušati ostvariti do kraja godine

J.Š./Varaždinske vijesti | 16.8.2018. u 16:11h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je dogovoreno da će se varaždinskim liječnicima osigurati stanovi, a s ciljem da ih se zadrži u varaždinskoj bolnici na nedavno održanom sastanku u Gradskoj vijećnici na kojem su gradonačelnik Ivan Čehok, ravnatelj OBV dr. Nenad Kudelić i zamjenik župana Robert  Vugrin dogovarali daljnje korake u realizaciji te ideje najavljeno je i da će Grad i Opća bolnica Varaždin u skladu s potrebama bolnice otvoriti i dječji vrtić u sklopu Bolnice.

Novosti oko otvaranja dječjeg vrtića u sklopu bolnice komentirao je danas gradonačelnik Čehok prilikom predstavljanja nove atrakcija predstojećeg Špancirfesta - swing bicikla i rekao da će ideju pokušati ostvariti do kraja godine.

- To je jedna ideja o kojoj mi ​već neko vrijeme razmišljamo, inicijativa doktora Kudelića i Grada. Treba samo vidjeti na koji ćemo način tu skupinu integrirati u naš gradski vrtić. Prostor postoji, ali s obzirom na to da već sada imamo prevelik vrtić možda da ga rascijepimo na dva vrtića i da u jedan od tih dijelova smjestimo bolnički vrtić. Inače, to je nešto što rade sve zemlje, bio sam puno po Skandinaviji. Recimo, Norveška i Švedska imaju vrtiće u sklopu većih tvornica i većih bolnica i tako zapravo potiču natalitet. Majke, ali i muževi, mogu doći vidjeti svoje dijete za vrijeme radnog vremena, mogu se s njim pola sata družiti. To je jedan novi model koji bi mogao zaživjeti i u Hrvatskoj i mi ćemo to pokušati do kraja godine napraviti za našu bolnicu - istaknuo je Čehok.

Označeno u