Čehok: Nema sramotnijeg dokumenta u povijesti pravnog sustava, nego što je promemorija

vv | 4.7.2019. u 11:21h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Ova vlast ima načina i itekako ima volje za konačno zbrinjavanje bala, ali moramo paziti da Grad Varaždin ne opteretimo novim sudskim sporovima, kao što je to radio Čačić, jer svi znamo da Grad Varaždin 2012. i 2013. nije vodio gradonačelnik Habuš, već njegov tadašnji stranački šef Čačić i zamjenica Martinčević, veli varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok, osvrćući se na izjave varaždinskog župana koji je, uz ostalo, ponovio da je rješavanje bala “sramota ove države, sramota ovog pravosuđa i sramota ovog grada”.

Čehoka je posebno začudio županov navod kako on “ne naređuje i ne određuje ništa u poslu iz samoupravnog djelokruga Grada”.

- Niz je suprotnih primjera, a ukazao bih sada samo na jedan upravo vezan uz bale. Naime, nakon što je smijenjena ministrica Mirela Holy, čije je ministarstvo nadležno za bale, Čačić je odmah kao prvi potpredsjednik Vlade i ministar sazvao sastanak na kojem se obvezao da će, zajedno s Goranom Habušem, gotovo odmah raspisati natječaj u vezi otpada. To je bilo 8. lipnja 2012, a sada je 2019. pa ako je Radimir Čačić toliko sposoban, zašto nisu ispunili ono na što su se obvezali, zašto se išlo na koncesiju za koju ministarstvo ne želi čuti, pita Čehok, naglašavajući da „nema sramotnijeg dokumenta u povijesti hrvatskog pravnog sustava, nego što je promemorija“ sastavljena nakon spomenutog sastanka.

promemorija.jpg

Umjesto da proziva, Čehok poziva varaždinskog župana da pridonese konačnom rješenju varaždinskog otpada, posebice bala.

- Čačiću bi trebao voditi brigu o Piškornici, koja nikako da zaživi, a on je glavni mastermind tog projekta od kojeg danas nema ni slova P... Neka tu pokaže svoju sposobnost, neka Piškornica konačno počinje raditi pa da možemo i mi tamo sa svojim otpadom, uključujući i bale, veli Čehok.