Čehok: Nakon dogradnje, Tehnološki park Varaždin među top-pet informatičkih centara Hrvatske Foto: Grad Varaždin

Čehok: Nakon dogradnje, Tehnološki park Varaždin među top-pet informatičkih centara Hrvatske

Varaždinske vijesti | 14.1.2020. u 16:23h | Objavljeno u Aktualno

Uz postojeći Tehnološki park Varaždin u Zagrebačkoj ulici iz dana u dan raste jedno od, kako ističu iz Grada Varaždina, najmodernijih središta za razvoj informatičke industrije u Hrvatskoj.

Gradilište na kojem se dograđuje Tehnološki park u utorak su, u društvu direktora TPV-a Karla Kukeca, razgledali gradonačelnik Grada Varaždina Ivan Čehok i njegov zamjenik Zlatan Avar. Kako je tom prilikom istaknuto, radovi se odvijaju kako je i planirano - uređuje se ulaz, postavljaju instalacije, uređuju podovi i postavljaju pregradni zidovi. Kako se najavljuje, građevinski radovi koje obavlja tvrtka MIPCRO d.o.o. iz Ivanca bit će završeni do 15. svibnja, a završetak svih radova s opremanjem zgrade očekuje se početkom srpnja ove godine.

- Dogradnjom će Tehnološki park Varaždin povećati svoj poslovni prostor za dodatnih 4.040 kvadratnih metara. U tom suvremeno koncipiranom i opremljenom poslovnom okruženju očekuje se smještaj pedesetak novih tvrtki s 350-400 zaposlenih uglavnom iz sektora informatičke industrije - priopćili su iz Grada.

- Varaždin je bio i sve više jača kao središte IT-industrije u Hrvatskoj. Sve je više informatičkih tvrtki koje se javljaju pa je i interes za poslovnim prostorom sve izraženiji – zadovoljno je naglasio gradonačelnik Ivan Čehok, podsjetivši da je riječ o europskom projektu za koji je dobiveno 16,5 milijuna kuna.

- Otvaranjem dograđenog dijela Tehnološki park Varaždin svrstat će se sigurno u top-pet informatičkih centara Hrvatske. Grad Varaždin je pokazao kako stvaranjem uvjeta za obrazovanje mladih generacija, razvijanjem infrastrukture i uvjeta poslovanja prati suvremene trendove u IT-industriji i na taj način nastoji držati priključak s najrazvijenijim sredinama - poručuju iz gradske uprave.

tpv_radovi_1.JPG

tpv_radovi_2.JPG

tpv_radovi_3.JPG

tpv_radovi_4.JPG

tpv_radovi_5.JPG