Čehok: Istina je istina, a znam da vi u SDP-u uvijek imate svoju varijantu

VV | 18.1.2021. u 16:57h | Objavljeno u Aktualno

Bruno Ister, predstavnik SDP-a u Gradskom vijeću Varaždina, je na današnjem aktualnom satu hitne 35. sjednice Gradskog vijeća, postavio pitanje gradonačelniku Čehoku vezano za medijske objave aktualne vlasti koja se hvali, kako kaže, "skromnim rezultatima". S obzirom da se te objave Grada financiraju iz proračuna, a prema vijećniku iznose samo gradonačelnikovu "istinu" traži da se ista sredstva iskoriste i za medijske objave kritika oporbe.

- Kada nam mislite omogućiti da i mi ostali oporbeni vijećnici kroz sredstva javnog priopćavanja informiramo naše birače o našoj verziji upravljanja gradom u ovom vašem mandatu - upitao je Ister.

- Ne postoje varijante istine. Istina je istina. Ja znam da vi u SDP-u uvijek imate svoju varijantu, ali ne postoji varijanta istine. Što se tiče o vašoj mogućnosti informiranja, vi ste u kampanji. Gradski odbor SDP-a je jasno rekao jasno da ima predsjednika koji nije kandidat i ima još jednoga koji je kandidat. Vi ste praktično u izborima, ne znam kako bi vi onda mogli koristiti gradska sredstva da promovirate svog predsjednika koji nije kandidat i kandidat koji nije predsjednik. To morate sami platiti. Ja nigdje i nikada nisam izgovorio niti jednu riječ o predizbornoj kampanji, ako ste dobro pratili i pratite javne istupe. Kad god me netko pita o kampanji, ja kažem da sve protukandidate poštujem, ali ja ne želim još sudjelovati u predizbornoj kampanji i isklučivo govorim o onome što grad radi - objasnio je Čehok.