Čehok ekskluzivno najavio: Thompson dolazi u Varaždin

| 5.10.2017. u 12:13h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Thompson ipak dolazi u Varaždin. Najavio je to ekskluzivno gradonačelnik Ivan Čehok povodom predstavljanja programa obilježavanja 25. godišnjice osnutka 7. gardijske brigade “Puma”, koji organizira Udruga veterana 7. gardijske brigade “Puma”.

Iako je Čehok rekao kako će Thomspon u Areni pjevati 26. studenog, od upravitelja Gradske sportske dvorane Varaždin Nevena Buljana doznali smo da je zakazani datum koncerta 24. studeni.

Program obilježavanja 25. godišnjice osnutka "Puma" započinje već 14. listopada svetom misom povodom završetka borbenog djelovanja i povratka 7. gardijske brigade sa ratišta, te traje sve do 23. prosinca.

- To je program obilježavanja koji traje tri mjeseca, jedna kompletna manifestacija. Ponosan sam na ove dečke, oni pokazuju da u mirnodobskim uvjetima imaju što za poručiti na jedan miran i nenametljiv način. Ne treba se samo uvijek vraćati u prošlost i govoriti samo o tim slavnim danima, nego treba i pokazati da su preko svoje udruge i dalje aktivni u životu Grada - rekao je gradonačelnik Čehok.

S time se složio i predsjednik Udruge veterana 7. gardijske brigade "Puma" Robert Puja, koji je ujedno zahvalio svim jedinicama lokalne samouprave i Ministarstvu branitelja.

- Mi smo okrenuti prema građanima i prema mlađim dobnim skupinama. Mislim da se udruge ne trebaju zatvarati same u sebe. Moramo se okretati prema naprijed, prema budućnosti i tome i težimo - rekao je Puje, te dodao da je za njih ipak naznačajniji datum 17. listopada kada će u Hrvatskom Saboru biti održana promocija Jubilarne poštanske marke “7. gardijske brigade “Puma”.

20171005 111721

Svi programi tijekom obilježavanja su besplatni, pa će tako zainteresirani 26. listopada od 19.30 sati u HNK moći uživati u cjelovečernjom koncertu Puhačkog orkestra Hrvatske vojske za građane. Jednako tako, 5. studenog u HNK će se održati kazališna predstava "Balade Petrice Kerempuha" s početkom u 19 sati, a 21. studenog ponovno koncert u HNK, no ovoga puta koncert Orkestra Hrvatske ratne mornarice i Klape Sveti Juraj, a počinje u 19 sati.

U skupštinskoj dvorani Varaždinske županije će se u 14. prosinca održati javna tribina na temu "Uloga i doprinos 7. gardijske brigade "Puma" u stvaranju samostalne Hrvatske", a dva dana kasnije, 16. prosinca, će se u sklopu "Adventa u Varaždinu" održati izložbeno-prodajni sajam braniteljskih zadruga.

Program obilježavanja godišnjice završava koncertom za mlade Varaždinske rock snage za "Pume", s početkom u 21 sat, na sceni "Zvonimir Rogoz".

Ujedno je u planu i izrada murala te će stupovi javne rasvjete biti obilježeni zastavicama "Puma".