Čehok: Čestitam Bosilju na pobjedi, ali uvjeren sam da ta vlast neće opstati Foto: Martin Novosel

Čehok: Čestitam Bosilju na pobjedi, ali uvjeren sam da ta vlast neće opstati

VV | 30.5.2021. u 21:54h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je četiri puta dobivao izbore u gradu Varaždinu, Ivan Čehok je u petoj kampanji prvi puta izgubio povjerenje građana te će od ponedjeljka morati vođenje grada prepustiti svom protukandidatu Nevenu Bosilju.

- Čestitam prije svega gospodinu Bosilju, čestitam gospodinu Stričaku i svim izabranim gradskim vijećnicima. Koliko sad imam informacije, velike su sumnje u Kućanu Gornjem, čini mi se da je podnesena i kaznena prijava sa nekoliko zapisnika o nepravilnostima i vidjet ćemo da li će se izbori tamo ponoviti pa ćemo imati i točnu sliku predstavničkog tijela - rekao je uvodno Ivan Čehok.

Nakon toga se osvrnuo i na razočaranje da je dosta podrške izgubio od prošlih izbora iz mjesnih odbora gdje su stambena naselja poput POS-a i Banfice.

-  Mi smo očito izgubili u višim stambenim naseljima, tj. u Banfici i 3. mjesnom odboru. Vidjet ćemo zašto, a očito je da su presudili ti građani - rekao je Čehok.

Od sutra je Čehok u poziciji gradskog vijećnika, ali ne najavljuje da će biti opozicija na razini kao što su to primjerice premijer i predsjednik RH.

- Nisam osoba koja će vrijeđati za razliku od njih koji su konstantno vrijeđali, međutim, ono što je razlika je da ja poštujem pravni poredak i pravomoćne presude, a oni to ne poštuju i tu će doći do velikih razmimoilaženja, a vidjet ćemo sada. Imate jednu uzrečicu. Lažima se daleko dogura, ali poslije više nema povratka. Ja sam uvjeren da ta vlast neće opstati -  aludirajući da Bosilj ka vođa SDP-a te u suradnji s Budimo grad i Reformistima u najmanju ruku ostaju samo jedan mandat prema njegovim procjenama na čelu Grada Varaždina.