Ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak bio je gost večerašnjeg Dnevnika Nove TV Foto: screenshot Nova TV

Capak: Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir, ali o tome ne odlučuje Nacionalni stožer

Varaždinske vijesti/Dnevnik.hr | 23.11.2020. u 07:25h | Objavljeno u Aktualno

O planu Nacionalnog stožera ako brojke novih slučajeva i nakon pooštravanja mjera ne počnu padati za sinoćnji Dnevnik Nove TV govorio je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, objavio je portal Dnevnik.hr.

"Mi smo uzeli strategiju da kontinuirano razgovaramo o mjerama. Ako uočimo izvor ili žarišta odmah reagiramo i Nacionalni stožer donosi mjere, ali lokalni stožer donose strože mjere na svojoj lokaciji ako je potrebno", rekao je Capak.

Dodaje kako mjerama nije pokriven sport kao ni škole.

"Ako bude potrebe o tome se razgovara s odgovarajućim resorima", kaže Capak.

Ipak, ističe kako su u Stožeru protiv zatvaranja škola osim ako nije prijeka potreba.

"To je stav i povjerenstva koje vodi ministar Fuchs i moja zamjenica. Online nastava u ovom trenutku ne dolazi u obzir, možda za srednje škole ili dijelove škola, ali o tome ne odlučuje Nacionalni stožer", kaže.

Govorio je o određenim danima samoizolacije koji su trenutačno na 10.

"Već smo skratili vrijeme samoizolacije na 10 dana, oni koji nemaju simptome mogu izaći i mogu na radno mjesto. Mislimo da je trenutno vrijeme izolacije dobro balansirano sa ovih 10 dana, kad 99 posto nije zarazan deseti dan može na radno mjesto, a to nam je važno za recimo zdravstvene djelatnike. Za one koji su 7 dana pod simptomima, to treba biti spoj kliničke slike i PCR testa", naglašava Krunoslav Capak, a objavio je portal Dnevnik.hr.

Označeno u