Capak najavio koliko će ovaj tjedan biti brzih testova i u kojim tvrtkama Foto: Screenshot N1

Capak najavio koliko će ovaj tjedan biti brzih testova i u kojim tvrtkama

Varaždinske vijesti | 14.12.2020. u 21:27h | Objavljeno u Aktualno

- Do danas je napravljeno ukupno 817 testova, a 20 je bilo pozitivnih, što je 2,4 posto, što nije neki značajni postotak. Dakako radi se o velikom broju zaposlenika, mi ćemo nastojati svima napraviti testove koji su zainteresirani, a nakon toga ćemo i u drugim firmama koje su zainteresirane i koje nam potpišu suglasnost da se njihovi radnici testiraju, oni radnici koji pristanu na testiranje, mi ćemo nastaviti s tom praksom - rekao je ravnatelj HZJZ-a Krunoslav Capak na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog Stožera za civilnu zaštitu, govoreći o dosadašnjim rezultatima pilot-projekta testiranja brzim testovima za koronavirus u tvrtkama s velikim brojem zaposlenika u Varaždinskoj županiji.

Podsjetimo, testiranja su počela prošli tjedan u tvrtkama Calzedonia Grupe.

- Isto tako, nakon toga ćemo im ostaviti taj "know-how" kako da se to organizira pa mogu onda oni to i sami nastaviti uz pomoć svojih liječnika medicine rada i Zavoda za javno zdravstvo, a spremni smo i u nekim drugim županijama koje pokažu interes za ovakvim testiranjima pokazati im kako mi mislimo da bi to trebalo organizirati - dodao je Capak.

Kazao je da u ovom tjednu testiranjem planiraju obuhvatiti oko 1.300 zaposlenih u različitim tvrtkama u Varaždinskoj županiji.

- To dakako ovisi o njihovom procesu rada, jer mi ne želimo ometati njihov proces rada, nego u dogovoru s poslodavcem nastojimo to napraviti tako da se njihov proces rada normalno nastavi dalje, a mi obavimo testiranje. Dakle, ovisno o dogovoru s poslodavcima, mi planiramo nastaviti u tvrtkama Intinova, Comprom i Varteks, a nastavljaju se razgovori i s drugim firmama, kao što je Boxmark i tako dalje - pojasnio je Capak.