CALZEDONIA "Nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranja našim tvrtkama, nismo izvor zaraze!" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

CALZEDONIA "Nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranja našim tvrtkama, nismo izvor zaraze!"

VV | 17.12.2020. u 17:51h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je HUP objavio priopćenje u kojem je navedeno kako je tvrtka Calzedonia testirala 1.747 zaposlenika od kojih je 55 osoba bilo pozitivno, što je incidencija od 3,1%, oglasili su se iz Grupe Calzedonia.

Navode kako je u toj tvrtki završen projekt testiranja zaposlenika sa svrhom utvrđivanja asimptomatskih slučajeva.

- Kao što je poznato, čelnici Grada Varaždina i Stožera Civilne zaštite Grada Varaždina uputili su putem medija neargumentirane optužbe da su tvornice Grupe Calzedonia u Varaždinskoj županiji izvor zaraze SARS-Cov-2 virusom s incidencijom od 25 do 40 %. Bez ikakvih dokaza, brojki, analiza, a „na osnovu anonimnih prijava“ , nikad predočenih javnosti, čelnici Grada Varaždina teškim su optužbama za kažnjivo djelo širenja zaraze stigmatizirali naše tvrtke, a samim time i zaposlenike koji su zajedno sa svojim obiteljima zbog toga doživljavali neugodnosti u sredinama u kojima žive – navode u Grupi Calzedonia.

Dodaju kako su bili sigurni da je situacija u njihovim tvrtkama puno bolja nego što se tvrdilo i zato su bez okolišanja prihvatili sudjelovanje u projektu kojeg je proveo Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

- Testiranju je dobrovoljno pristupilo 1.747 zaposlenika od kojih je 55 bilo pozitivno, odnosno incidencija među testiranim zaposlenicima u našim tvrtkama je 3,1 %. Ovim testiranjem potvrdili smo da su procedure i mjere zaštite koje provodimo u našim tvrtkama ispravne, te da naši zaposlenici i njihove obitelji više ne moraju živjeti u strahu. Napominjemo da nikad niti jedna naša tvrtka nije bila kontaktirana, nikad nam nije upućen nikakav upit o epidemiološkom stanju u našim tvornicama i nikad nitko iz Grada Varaždina nije ponudio testiranje niti jednoj našoj tvrtki, pa niti tvrtki Comprom plus koja posluje na području grada Varaždina. Ovakav pristup ozbiljnim investitorima, a pogotovo stranim, jasna je poruka da nisu dobrodošli u grad Varaždin.Koristimo ovu priliku kako bi zahvalili Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na ponudi za sudjelovanje u ovom projektu, HZJZ Varaždinske županije te našim nadležnim liječnicima medicine rada na organizaciji testiranja – zaključuju u Grupi Calzedonia.