Čačiću zaprijetila ovrha zbog duga za grijanje

| 2.11.2022. u 11:34h | Objavljeno u Aktualno

Javni bilježnik Zvjezdana Rauš Klier donijela je rješenje o ovrsi Radimira Čačića zbog dospjelih potraživanja prema izvatku iz poslovnih knjiga HEP Toplinarstva iz kojeg se vidi da čelnik Reformista ima dug za grijanje. Riječ je o tražbini od ukupno 2.865 kuna, budući da nije plaćeno sedam računa iz prošle i početka ove godine za grijanje njegovog zagrebačkog stana.

Čačić, prema javnobilježničkom rješenju, treba u roku od osam dana od dana njegove dostave ovrhovoditelju namiri tražbinu iz prijedloga za ovrhu zajedno s odmjerenim troškovima od 650 kuna ili javnom bilježniku podnijeti prigovor protiv rješenja o ovrsi s obrazloženjem o kojem će odlučiti sud. Dok većina građana kasni s plaćanjima računa zbog sve većeg rasporaka između prihoda i rashoda, to zacijelo nije ovdje slučaj jer je Čačić jedan od naših najimućnijih političara. Uz stan u Zagrebu od 41 kvadrat, čija je vrijednost prije nekoliko godina procijenjena na 280 tisuća kuna, posjeduje apartman u Kranjskoj gori, a sa suprugom dijeli vlasništvo nad dvije kuće u Dubrovniku: jedne od 120 kvadrata, vrijedne 1,8 milijuna kuna, te druge od 70 kvadrata, vrijedne 600 tisuća kuna. Prema imovinskoj kartici koju je zadnju podnio kao dužnosnik, supruga je i suvlasnica kuće u Varaždinu vrijedne 1,9 milijuna kuna te je vlasnica stana, također u Varaždinu, koji je vrijedan 280 tisuća kuna.

Čačić je vlasnik i građevinskog zemljišta u zagrebačkim Šestinama, koje je procijenjeno na 1,2 milijuna kuna, vikendice u Jakopovcu, suvlasnik njive u mjestu Dubrovčak Desni… Ima i značajnu ušteđevinu te udjele u Atlanskoj plovidbiZagrebačkoj banci, ZB investu, Erste Adriatic Equity…

Imovina predsjednika Narodne stranke - reformisti računa se u milijunima kuna pa je neplaćanje računa za grijanje posljedica svega samo ne neimaštine.  Da je tako, potvrđuje i Čačićeva izjava.

-Iskreno, nemam pojma, ali je moguće da su me ovršili. Vjerojatno jesu i to je sada podmireno. Ne bi bilo prvi put da nisam platio poneki račun za taj stan jer u njemu ne živim,.. Znači našli su mi dramatičam slučaj, nisam platio grijenje. Neka mi to ostane najveći krimen u životu i bit će dobro, rekao je za Čačić za Novi list, dodajući da je za to što je njegovo neplaćanje računa dospjelo u medije zaslužan netko od njegovih političkih suparnika, napominjući da misll kako Anđelko Stričak više ne želi biti varaždinski župan, već bi natrag u Sabor, ali mu stranka ne dopušta da podnese ostavku jer bi uslijedili izbori na kojima bi HDZ izgubio.

toplinarstvo.jpg

Označeno u