Čačićev projekt brze pruge nestao iz prometne strategije, čeka li nas kriza vlasti?

V.V./Nacional | 6.9.2017. u 09:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Vlada je 24. kolovoza usvojila Strategiju prometnog razvoja iz koje je izostavljen projekt izgradnje pruge Zagreb-Zabok-Varaždin-Čakovec koja je bila jedan od ključnih uvjeta šefa Reformista i varaždinskog župana Radimira Čačića za podršku Andreju Plenkoviću, piše Nacional.

Podsjetimo, ovaj 500 milijuna vrijedan projekt povezivanja sjevera Hrvatske željezničkom prugom sa Zagrebom, koji bi se financirao iz fondova Europske unije, Čačić je u lipnju opisao kao najvažniji projekt za lokalnu zajednicu te istaknuo kako od predsjednika Vlade očekuje da ga podrži.

Na sastanku triju župana u lipnju (župana Krapinsko-zagorske županije Željka Kolara, župana Međimurske županije Matije Posavca i župana Varaždinske županije Radimira Čačića), Čačić je kazao i kako je o projektu razgovarao s ministrom prometa Olegom Butkovićom te kako će pruga biti uvrštena u prometnu strategiju.

Ipak, prema pisanju Nacionala "Čačićeva pruga" je iz strategije izbačena, a ova bi situacija mogla dovesti u pitanje većinu Vlade Andreja Plenkovića u Hrvatskom saboru.

U Varaždinsku županiju poslali smo upit je li točno da je Vlada digla ruke od brze pruge Zagreb-Čakovec te kako župan Radimir Čačić komentira situaciju.

- Župan Varaždinske županije Radimir Čačić ostaje kod svih stavova koje je javno iznio. Kao što je dobro poznato javnosti, gospodin Čačić ne daje izjave danas da bi se sutra utvrdilo da su laž, kao što je ponekad praksa u politici. Projekt brze pruge, koji predviđa spajanje Zagreba preko Lepoglave s Varaždinom i Čakovcem, bit će putem dopune u roku od 14 dana uvršten u Strategiju prometnog razvoja koju će Vlada Republike Hrvatske predložiti Saboru, a s obzirom na propust administracije, odgovorili su nam iz Varaždinske županije.

Označeno u