Radimir Čačić Foto: N1

Čačić: Zagreb, Rijeka? To je blaga vodica - kod nas Patafta pljuje po kome stigne, Čehok cvili, HDZ šuti

vv / n1 | 14.5.2021. u 16:43h | Objavljeno u Aktualno

Mi imamo kampanju koja je apsolutno suluda, ocijenio ja čelnik Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić gostujući na N1 televiziji.  

- Ovo što ima Zagreb, Rijeka, to je blaga vodica, fenomenalno, krasno, pristojno… A mi koji smo kao regija uvijek bili pristojni i nikad nije bilo nekih psihopatskih ispada… vidite što se događa”, rekao je Čačić.

- Mi imamo situaciju da partneri, drugovi u optužnicama, strašnu energiju ulažu da se nametnu i spase golu kožu. HDZ koji im je partner šuti, pazi da ne progovori. Čehok nešto cvili, pokušava izgledati kao da nije umočen. Patafta dijeli besplatni letak koji je ovaj tjedan imao dva izdanja. Danas, dan prije izborne šutnje, prve četiri stranice su pljuvanje po kome je stigao. Nakon toga, četiri stanice vlastita promocija. Sreća, ne čita to nitko pa nije važno. Ta priča s dva-tri plaćena oglasa se zove novine. Imate situaciju da netko osnuje novine koje dijeli besplatno. Nije čak ni legalno, te novine, ako su javni medij, su prema svom cjeniku dužne objaviti oglase koje netko zatraži. Oni to ne rade”, ukazao je Čačić.

Predsjednik Reformista zatim je nastavio.

- Nikad u svom političkom životu nisam išao u koaliciju ni s HDZ-om ni s SDP-om. Jednom, samo jednom, smo išli u koaliciju, ali ne zato što je to nama trebalo, nama to nije trebalo. Trebalo je demokratskoj Hrvatskoj da se makne HDZ, tad smo išli u koaliciju Milanović i ja. To je jedini puta od 90-e do 2021. da sam ja išao u koaliciju”, rekao je u N1 Studiju.

Komentirao je i sukob predsjednika i premijera koji već tjednima zauzima javni prostor i, kako stvari sada stoje, neće uskoro završiti.

“Svi u politici nosimo dio egotripa. Nisam ni ja izuzetak. Ovdje su se našle dvije slične osobe u politici. Stvorio se dojam kod premijera da je on ovdje čovjek koji političkim prostorom vlada. Na drugoj strani imate Milanovića koji to ne prihvaća”,  ukazao je Čačić, koji smatra  da uskoro nećemo dobiti ni veleposlanike ni predsjednika Vrhovnog suda za čijeg čelnika i dalje drži Zlatu Đurđević kao dobru kandidatkinju.