Čačić: Rezultat je ispod naših očekivanja, ali to je tako, glasači su ti koji odlučuju Foto: Krešimir Đurić

Čačić: Rezultat je ispod naših očekivanja, ali to je tako, glasači su ti koji odlučuju

Varaždinske vijesti | 30.5.2021. u 21:44h | Objavljeno u Aktualno

- Glasači su ti koji odlučuju - komentirao je rezultate drugog kruga lokalnih izbora Radimir Čačić, sad već bivši varaždinski župan iz redova Reformista koji je u drugom krugu osvojio 26.181 glasova birača, dok je njegov protukandidat HDZ-ov Anđelko Stričak osvojio 28.002 glasova birača i tako postao novi župan Varaždinske županije.

Unatoč tome što nije izborio još jedan mandat župana, Čačić je zadovoljan što su u drugom krugu "dobili" dvije velike općine, Trnovec i Jalžabet, čijim načelnicima čestita na pobjedi.

- Nažalost, u jednom gradu i dvije općine smo izgubili. Izlaznost u Varaždinskoj županiji je bila izrazito mala, ali bez obzira kakva ona bila, demokracija je demokracija, vi morate pobijediti. Nažalost, naša područja na kojima smo pobijedili u prvom krugu nisu imala veliku izlaznost, a HDZ-ova, koja su pobijedila u prvom krugu, su imala, poput Novog Marofa i Visokog - komentirao je Čačić te dodao kako u velikoj mjeri SDP-ovi glasači nisu izašli na izbore.
Priznao je da su očekivanja bila sasvim drugačija.

- Naše ankete su govorile sasvim suprotno, da bismo morali pobijediti s pet posto razlike, ali smo izgubili - komentirao je Čačić.

Čestitao je novom varaždinskom županu Anđelku Stričaku na pobjedi, kao i novom varaždinskom gradonačelniku Nevenu Bosilju.