Čačić: Štromar laže, laže i laže! Neka se suoči sa mnom i proba mi to u lice reći

| 29.11.2018. u 10:41h | Objavljeno u Aktualno

U Županijskoj palači u tijeku je 8. sjednica Županijske skupštine, a na Aktualnom satu vijećnici županu Radimiru Čačiću postavljaju pitanja.

Tako je i vijećnik Živog zida postavio pitanje tko laže vezano na projekte u Varaždinskoj županiji.

- U sandučiće smo dobili bilten Varaždinske županije u kojem su pobrojeni svi projekti ove Županije. Navodi se kako ste ih vi ostvarili. S druge strane čujemo od bivšeg župana Predraga Štromara da je on zaslužan za te iste projekte. Tko tu laže - pitao je Dominko.

- Da sam si sam pisao pitanje, ne bih si mogao bolje postaviti, a za vas me to nitko ne može optužiti - rekao je Čačić Dominku i dodao kako su stvari vrlo jasne i svatko ih može provjeriti.

- Ponovno, potpredsjednik Vlade Predrag Štromar svaki puta kad izjavi da je dao i jednu lipu za bilo koju školu ili bolnicu u ovoj županiji - laže, laže, laže! Pozivam ga da se bilo gdje suoči sa mnom i to meni u lice proba reći. Kratko i jasno - laže. Kad kaže da je potpisao projekte u nekom iznosu, onda ne laže. I onaj policajac kad vam naplati kaznu zbog brze vožnje, i on potpiše taj tiket. Tako i Štromar, on je potpisao projekte kojim dozvoljava da mi damo svoj novac i uzmemo europski. 50 psoto sufinancira Europa, a 50 posto je naša domicilna komponenta, dakle novac županije - odgovorio je Čačić.

Na opomenu predsjednika Županijske skupštine Alena Runca da bi bilo ljepše reći "ne govori istinu", Čačić se ispravio.

- Dobro, gospodin Štromar ne laže, nego ne govori istinu - odgovorio je župan.

Označeno u