Čačić "puknuo" na vijećnika Roginu: "Vi ste jedan bezočni lažljivac, želite zlo građanima ove županije" Foto: Krešimir Đurić

Čačić "puknuo" na vijećnika Roginu: "Vi ste jedan bezočni lažljivac, želite zlo građanima ove županije"

IHR/Varaždinske vijesti | 2.10.2019. u 15:02h | Objavljeno u Aktualno

- Gospodine Rogina, vi ste jedan bezočni lažljivac. Kak vas nije sram? Vi želite zlo građanima ove županije – reagirao je župan Radimir Čačić tijekom rasprave o stanju gospodarstva Varaždinske županije za 2018.i prvu polovicu ove godine.  

Nezavisni vijećnik Rogina vijećnicima i županu podijelio je podatke o ugovorenim sredstvima fondova EU po stanovniku, u kojem piše da je Varaždinska županija povukla 7.755 kuna po stanovniku iz EU fondova, a Dubrovačko-neretvanska županija 36.637 kuna.  

- Ovo što ste nam podijelili nema veze sa Županijama, ovo ima veze sa državom i zato je prva Dubrovačko-neretvanska županija. Zašto?  Zbog Pelješkog mosta. Mi odgovaramo za projekte koji se provode na području Varaždinske županije. Kak vas nije sram? Vi želite zlo građanima ove županije. Rekao sam da se namjerno u ovoj zemlji sakriti tko radi, a tko ne radi, tko je uspješan, a tko ne – rekao je župan.

- Župane, pročitajte cijelo izvješće. Zagorci su uspješniji, Koprivničko-križevačka županija. Ako lažem ja, laže i Ministarstvo i HGK - poručio je Rogina.

Čačić mu je uzvratio da se govori o državnim projektima.

- Ovdje piše koliko se tih projekata u kojoj županiji realizira. Stvarno trpim kad ljudi nešto ne znaju, ali kad ti netko laže u oči... Ovo ću vam zapamtiti – poručio je Čačić Rogini.