Čačić: Plenković se mene ne može riješiti nikada, dok se mi njega možemo

VV/RTL | 28.4.2021. u 05:33h | Objavljeno u Aktualno

- Žao mi je našeg Beljaka, polako se gubi, još malo nakon izbora potpuno će se izgubiti - ustvrdio je Radimir Čačić, varaždinski župan i predsjednik Reformista, osvrćući se na nedavni istup čelnika HSS-a koji ga je prozvao „kraljem žetona i najpodmuklijim trgovcem na političkoj sceni“ jer neće izaći iz vladajuće većine od koje ima koristi, odnosno da je na prodaju i može ga kupiti svatko za njegovu cijenu, a posebice mu je zamjerio to što mu je nudio koaliciju na lokalnim izborima, koju je istovremeno dogovarao i s drugima.

- On je spomenuo da se osjeća prevarenim da bi mogao u koaliciji, da smo ga prevarili. Mi nismo ni sa kim u koaliciji, mi smo išli samostalni. Ne sjedimo ni sa kim, sjedimo sa svojim stolom, a povremeno smo spremni razgovarati i s desnom i lijevom stranom. Svojom snagom smo došli do političke situacije, prezirem stranke koje nisu u stanju iznijeti svoj stav svojim biračima. To su žetoni. Prezirem politički pristup koji nije u stanju građanima reći za što se zalaže, ne Beljaka - pojasnio je Čačić za RTL direkt  te naglasio da se njega „Plenković ne može riješiti nikada“, dok se Reformisti mogu „njega riješiti, on nas ne“.

- Kad odlučimo da nećemo biti s njim, nećemo, to nije njegova uloga. I Milanović i Plenković se mogu riješiti svojih, s nama nisu dobivali izbore - rekao je Čačić koji se osvrnuo i na probleme u vezi cijepljenja, odnosna Milanovića i Plenkovića, izbor veleposlanika…