Čačić obišao radove u Maruševcu, Cestici i Peščenici Viničkoj, načelnici zadovoljni suradnjom Foto: Varaždinska županija

Čačić obišao radove u Maruševcu, Cestici i Peščenici Viničkoj, načelnici zadovoljni suradnjom

Varaždinske vijesti | 26.5.2020. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno

Župan Varaždinske županije Radimir Čačić, u pratnji ravnatelja ŽUC-a Tomislava Osonjačkog i njegovih suradnika Dejana Radata i Nenada Koščaka, obišao je radove koji se izvode u općinama Maruševec, Cestica i Vinica. Obilasku je nazočio i predsjednik Upravnog vijeća ŽUC-a Krešo Horvat.

- S obzirom na to da je županija veliko gradilište i da se na svakome koraku nešto radi i gradi, zadovoljstvo nije iskazao samo župan Čačić nego i načelnici spomenutih općina Damir Šprem, Mirko Korotaj i Marijan Kostanjevac - priopćili su iz Županije.

260520_obilazak_zuc_1_Medium.jpg

- Cesta u Novakima u općini Maruševec je velika investicija, radi se o dionici dugoj kilometar i 950 metara i to je samo jedna od tri etape koju ovdje realiziramo. Vrijednost investicije je 400 tisuća kuna, sve financira ŽUC, a možemo reći da se radi o vrlo kvalitetnom sloju asfalta i sada rješavamo situaciju za duži niz godina – rekao je župan te dodao kako je u općini Cestica također investirano.

260520_obilazak_zuc_2_Medium.jpg

- Ovdje imamo proširenje ceste koju bi mogli kolokvijalno nazvati Cestica, ali tu se sad radi o vrlo ozbiljnoj cesti. Dionica je duga 850 metara, a ŽUC daje 280 tisuća kuna. Radi se o prvoj fazi rekonstrukcije, a druga faza će biti prekrivanje drugim slojem ukupnog prostora. Ono što posebno treba istaknuti je da će oko 400 domaćinstva s 4 tisuće građana imati četiri kilometara kraći put do centra – zaključio je župan, a na kraju obilaska u općini Vinica, u mjestu Peščenica Vinička, gdje se također radi na proširenju ceste, rekao je kako bi ceste trebalo proširiti barem na pet metara.

- Čeka nas još puno posla u svim općinama, no suradnja je svugdje zadovoljavajuća - istaknuo je župan.

- Hvala Županiji i županu Čačiću, ovime povećavamo sigurnost prometa, brinemo o ljudima i ovo je nastavak dobre suradnje Općine Cestica i Varaždinske županije. Cestica ima oko 240 kilometara nerazvrstanih i županijskih cesta, a Županija održava ukupno šesnaest kilometara – rekao je Korotaj.

Načelnik Općine Maruševec Damir Šprem također je bio zadovoljan.

260520_obilazak_zuc_7_Medium.jpg

- Preko Novaka ide cesta za Ivanec i radi se o vrlo bitnoj dionici. Sve što dogovaramo s Županijom i ŽUC-om i realiziramo- rekao je načelnik Šprem, dok je načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac rekao kako je suradnja Općine i Županije besprijekorna.

- Radovi idu po planu, naravno sve ovisi o vremenskim prilikama, ali za sad je sve u redu. Zadovoljan sam ovim projektom - rekao je Kostanjevac.

260520_obilazak_zuc_4_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_5_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_6_Medium.jpg

260520_obilazak_zuc_3_Medium.jpg