Čačić: "Nadam da će plaće mladih stručnjaka biti dovoljno velike da ostanu ovdje"

IHR/Varaždinske vijesti | 11.2.2019. u 10:06h | Objavljeno u Aktualno

- Većina naših škola je usmjerena prema gospodarstvu i STEM području, pa moram reći da je i Sveučilište Sjever po zapošljivosti apsolutno prvo u Hrvatskoj zato što je 58 posto usmjereno na STEM područje. Dobro bi bilo da malo proširi spektar ponude i na tome radimo, ali to zapravo počinje od srednje škole koja stvara podlogu, a Sveučilište Sjever dalje školuje te ljude. Zapravo, ne bojim se za radna mjesta tih ljudi, nego se nadam se da će im plaće biti dovoljno velike da ostaju ovdje – poručio je župan Radimir Čačić na nedavnoj svečanosti u povodu nabave novog teretnog vozila C kategorije za školovanje vozača u redovnom strukovnom obrazovanju na Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Strojarska i prometna škola Varaždin školuje učenike u dva područja: sektoru strojarstva te sektoru prometa i logistike čiji učenici nakon završetka školovanja gotovo odmah pronalaze posao ili nastavljaju školovanje.

- Imamo verifikaciju za 40 različitih zanimanja, ali mi svake godine nudimo zanimanja koja trebaju gospodarstvu i to je razlog zbog kojeg se naši učenici zapošljavaju ili nastavljaju školovanje - rekao je Milan Žunar, ravnatelj Strojarske i prometne škole Varaždin.