Čačić: "Predsjednik države slikovito se izražava, nije prvi put da se ne slaže sa mnom" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić: "Predsjednik države slikovito se izražava, nije prvi put da se ne slaže sa mnom"

IHR/Varaždinske vijesti | 30.10.2020. u 13:22h | Objavljeno u Aktualno

- Predsjednik države se slikovito izražava, to je njegov stil i način. To što se on ne slaže s mojim mišljenjem niti je prvi puta, niti zadnji. Objektivno, odlično sam surađivao s gospodinom Milanovićem kad je bio premijer, a ja prvi potpredsjednik Vlade. I prije toga, i nakon toga i siguran sam da će tako biti i dalje. Postoji puno stvari gdje dijelim njegovo mišljenje jer smatram da govori istinu i da je u pravu, a postoje stvari u kojima se uopće ne slažemo i ovo je jedna od takvih stvari. Dakle, ako 80 posto Europe misli ovako kao što ja preporučujem, da i mi počnemo postupati, skloniji sam vjerovati tome nego ovome što veli Zoran - komentirao je danas župan Radimir Čačić izjavu predsjednika RH Zorana Milanovića koji je izjavio da sve one koji pričaju o policijskom satu treba stpati u maricu.

Da bi se u Hrvatskoj trebao uvesti policijski sat varaždinski župan predložio je još početkom ovog tjedna na sastanku u Vladi. Na pitanje o jučerašnjoj njegovoj izjavi, da je Hrvatskoj izgubila svaku vrstu kontrole te je došlo do potpunog raspada sustava i što on predlaže u aktualnoj epidemiološkoj situaciji, Čačić je odgovorio kako osobno nema nikakve želje ni ambicije da bude pametniji od onih od kojih bi mi trebali učiti i koji su organiziraniji.

- Ovog trenutka 80 posto građana Europe je u takvim mjerama i mislim da je zadnji trenutak da to učinimo i mi. Kad sam rekao da se raspao sustav, jasan sam bio, sustav kontrole, praćenja i samoiizolacije i o tome nema nikakve dvojbe. Ne postoji nitko u Hrvatskoj tko tvrdi drugačije jer mi danas ne znamo tko su nositelji virusa i to je naš najveći problem. Zato treba "stati na loptu" i cijelu priču zaustaviti dok još možemo. Na drugoj strani su problemi pucanja zdravstvenog sustava. Nama u Varaždinskoj županiji, na dnevnoj razini se povećava broj teže i teško oboljelih koji pune našu bolnicu preko svih kapaciteta, već danas, a riječ je o onima koji su na kisiku i respiratorima. Isto je u cijeloj Hrvatskoj i zato sam rekao to što sam rekao - komentiro je Čačić.

Podsjetio je kako je u Europi velik broj zemalja donio puno strože mjere.

- Naš znanstvenik s velikim međunarodnim ugledom Stipe Jonjić, koji se nije pojavljivao u javnosti, jasno je rekao da je prošlo vrijeme preporuka i da smo u vremenima kada treba donijeti jasne odredbe i uredbe. Jednostavno smo u situaciji kada moramo postupati na način da nam se više ne događaju situacije kakve su bile u Splitu, da se tisuće ljudi okupi bez ikakve zaštite i poštivanja bilo kakvih mjera. To se, u jednoj ozbiljno organiziranoj zemlji, ne smije dogoditi - upozorio je varaždinski župan.

Označeno u