Čačić o dvorcu Šaulovec: Pokrast će namještaj, prozore, stropove - to je država!

V.M./Varaždinske vijesti | 29.11.2018. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Do kakvih pravnih zavrzlama je došlo s dvorcem Šaulovcem zanimalo je vijećnika Tomicu Čuklija na današnjem Aktualnom satu 8. sjednice Županijske skupštine Varaždinske županije.

- U medijima smo mogli pročitati da je došlo do pravne zavrzlame s kupnjom dvorca Šaulovca. Za to smo u proračunu osigurali novac. Što je s tim novcem? Je li moguće da Županija izgubi pravo prvokupa - pitao je župana Čačića.

- Ne pratim baš turske serije, no znam da to traje... Tako i ova priča traje... Županija nije imala pravo prvokupa na prvom natječaju. Nekome to nije odgovaralo. Onda je bio drugi natječaj, pa sam rekao idemo se javiti, no nije bilo upisano da imamo pravo prvokupa. Išao je treći natječaj i ta je prošao jer je sutkinja smatrala da se moramo takmičiti. I jesmo. I taj je natječaj prošao. Isad je sutkinja nakon par godina licitiranja odlučila da će provjetiti imaju li nasljednici pravo pobijati to svojim zahtjevima. A već su to napravili prije dražbe... U međuvremenu 300 tisuća godišnje se plaća čuvanje, no kroz dva mjeseca ističe stečajna masa i za dva mjeseca nema više čuvanja. Pokrast će se sve i namještaj i prozori i stropovi, jer nema tko to čuvati, popraviti jer nismo to mogli kupiti. To je država. Stečajni upravitelj je rekao da ne može više plaćati čuvanje, nema stečajne mase. Ja sam jako nezadovoljan. Ta dva milijuna stoje, imamo ih proračunu, ali ne možemo platiti. To je država! - pojasnio je župan.

Označeno u