Čačić o Bosilju: "Ako sud utvrdi da je kriv, odgovarat će, ja mu sigurno neću nositi kolače" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić o Bosilju: "Ako sud utvrdi da je kriv, odgovarat će, ja mu sigurno neću nositi kolače"

IHR/Varaždinske vijesti | 10.12.2019. u 10:44h | Objavljeno u Aktualno

- Dokle će Upravno vijeće Zavoda za javno zdravstvo tolerirati nezakonit rada Marina Bosilja, ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo Varaždinske županije i zašto se ne smjenjuje? Zavod za javno zdravstvo je oštećen, u međuvremenu su došle i neke presude koje neću ovdje iznositi jer nemam vremena. Marin Bosilj stvara štetu Zavodu. Podijelio sam vijećnicima pismo pravnice ustanove u kojem se govori koliko se omalovažava i šikanira. Moramo prestati biti taoci. Glavni problem i u Zavodu i u zdravstvenim ustanovama što liječnici odlaze je što se postavljaju politički komesari koji struku tlače. Oštetio je ustanovu i šteta će biti još veća – ustvrdio je nezavisni vijećnik Marijan Dominko na aktualnom satu današnje Županijske skupštine.

Nezavisni vijećnik na početku je ustvrdio kako je nezadovoljan odgovorom na pitanje postavljeno na prošloj sjednici Županijske skupštine vezano uz Marina Bosilja.

- Nisam zadovoljan odgovorom i smatram da kad osoba nema argumente, onda odgovara ovako, a to je nikako. Gospodina Bosilja uopće ne bih komentirao. Iz njegovog stava vidi se debela arogancija iza koje stoji njegova stranka, a to je HDZ – ustvrdio je nezavisni vijećnik.

Varaždinski župan Radimir Čačić je ustvrdio kako ne može osporiti da se u Zavodu radi nezakonito, jer to nije na njemu.

- Onog trenutka kada sud donese pravomoćnu presudu Bosilj će odgovarati, naravno, ako je kriv. Nemojte čovjeka proglašavati krivim prije nego sud to utvrdi. Ako nije, nadam se da ćete mu se ispričati. Ja mu kolače sigurno nositi neću – rekao je Čačić te podsjetio na slučaj ravnatelja Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladena Smoljanca, koji na svoju odgovornost nije postupio po nalogu inspekcije HZZO-a. Podsjećamo, inspekcija je utvrdila da je bivša ravnateljica Jasminka Begić primala veću plaću nego što joj zakonski pripada te naložila da vrati 160.000 kuna. 

- Sjećate se Smoljanca? Zašto ga HZZO nije tužio? Taj isti HZZO je sam sebe ispljuskao, tražili su da se vrati 160.000 kuna, a prije desetak dana rekli su da su se šalili. Prije dvije godine rekli su jedno, a sada drugo. Zamislite da smo smijenili tog čovjeka i tu ženu – rekao je Čačić.