Čačić: "Treba ići na izbore čim prije, teške odluke ne može donositi Vlada koja sutra ide na izbore" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić: "Treba ići na izbore čim prije, teške odluke ne može donositi Vlada koja sutra ide na izbore"

IHR/Varaždinske vijesti | 28.4.2020. u 17:17h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Reformista i aktualni varaždinski župan Radimir Čačić rekao je kako bi za Hrvatsku najbolje bilo da se parlamentarni izbori održe što prije kako bi se nova Vlada suočila s nužnim ekonomskim i reformskim potezima koji neminovno slijede.

- Bilo kome tko je realan, objektivan i pošten u svojoj procjeni i javnom nastupu jasno je da nas očekuju teški rezovi, odluke i reforme. To su fraze koje stalno slušamo, a i ja sam ih prvi puta čuo još u socijalizmu. Međutim, mi smo doista pred time. Morat ćemo ući u dug, a da bi se taj dug vraćao moramo smanjiti trošak javnog sektora, ali ne plaće, njih treba povećati jer su preniske, ali ima previše ljudi koji ne daju rezultate. Moramo ući u snažan proces privatizacije i sve te odluke koje treba donijeti od smanjenja broja ljudi, zaposlenika i službenika, od razine općina do države, neće donijeti Vlada koja sutra ide na izbore. To može donijeti Vlada koja pred sobom ima četiri godine. Mi trebamo Vladu s legitimacijom odmah bez obzira na to što to nekome ne odgovara. Možda ni meni ne odgovara, ali to nije važno, odgovara državi, a slučajno i HDZ-u. Možda se ovaj puta i dogodi, što nije često, da nešto što odgovara HDZ-u je dobro i za državu. Mislim da treba ići na izbore što prije - osvrnuo se danas Čačić na konferenciji za novinare u atriju Županijske palače.