Čačić komentirao prepucavanje Milanovića i Plenkovića, ali i Hrvatske šume Foto: Krešimir Đurić

Čačić komentirao prepucavanje Milanovića i Plenkovića, ali i Hrvatske šume

| 1.4.2021. u 14:54h | Objavljeno u Aktualno

Varaždinski župan Radimir Čačić komentirao je danas odnos i istupe predsjednika RH Zorana Milanovića i premijera Andreja Plankovića.

- Ako pratite nijanse, imam dojam da smo došli na točku kada slijedi smirivanje. Razgovarati se mora, jer postoje neki segmenti države koji bez suradnje, kao što je diplomacija, ne mogu funkcionirati - rekao je Čačić, dodavši da smo sličnu fazu imali i prije nekoliko mjeseci.

Osvrnuo se i na probleme u kojima se našla pilana "Požgaj" iz Velikog Bukovca. Krenula su otpuštanja, jer su zbog kriterija Hrvatskih šuma, ostali bez drvne građe na koju su u poslovnim planovima računali.

- Hrvatske šume su sramota ove države. Hrvatske šume, otkad je ova uprava, osim što su neki završili u zatvoru pa su pušteni, kontinuirano idu suprotno od politike ove i prošle vlade, a politika je "jačaj final, dodanu vrijednost, smanjuj izvoz trupaca". Rade obratno, profit im pada i sad su jednom od najvećih proizvođača finalnih proizvoda, to je naš "Požgaj", ukinuli sve kvote. Zato ih je tužio, zbog nekorektnog poslovanja. Ta vrsta moći, "ja tebi ne dam", natjerati jednu veliku tvrtku da otpušta 200 ljudi, da zatvara dvije od tri pilane, koje ne djeluju samo u ovoj županiji, to je sramotno ponašanje i mi ćemo tražiti odgovornost, a čini mi se da postoje i kaznene prijave - rekao je Čačić.