Čačić: "Hvala Bogu, nemamo više Štomara i Divjak, konačno nam nitko neće podmetati nogu” Foto: Krešimir Đurić

Čačić: "Hvala Bogu, nemamo više Štomara i Divjak, konačno nam nitko neće podmetati nogu”

IHR | 9.7.2020. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

- Što je s dugom za JPP? - zanimalo je vijećnika Romana Streleca (Reformisti) na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Varaždinski župan Radimir Čačić ustvrdio je kako očekuje da će se brzo formirati nova Vlada i ministar znanosti i obrazovanja.

- Ako to bude Fuchs, kao što se naslućuje, mislim da ćemo relativno dobro surađivati. Osobno ga znam godinama i konačno nam u Zagrebu nitko neće podmetati nogu – prokomentirao je varaždinski župan.

Ustvrdio je kako je u javnosti opravdano prisutno mišljenje da je Županija novce za JPP dobila, no ustvrdio je da su gotovi sudski postupci.

- Dosad smo imali jednu suludu situaciju da je Vlada svaki puta čekala da sud presudi, a nakon što pošaljemo ovrhu, oni plate. To za građane nije dobro jer idu zatezne kamate. Sada više nemamo tamo Divjakicu i Štromara, niti ćemo ih imati, hvala Bogu. Sad ćemo sjesti ponovno s Vladom i reći da više nema alibija: sudovi su presudili, nemojte čekati svaku ratu posebno, platite jer u protivnom nanosite štetu građanima ove zemlje jer plaćate zatezne kamate. Nama to u principu nije loše, dobivamo više novca, a loše je što taj novac stiže na kapaljku. Nadam se da će to sada biti raščišćeno – rekao je Čačić.

Osvrnuo se i na projekt rekonstrukcije osnovne škole u Ivancu, koji bi se trebao graditi po modelu JPP-a.

- Taj projekt može se riješiti malim prstom lijeve noge, da se hoće. Ali se neće, barem se dosad nije htjelo. Zato smo pripremili JPP, složio se s time i gradonačelnik Ivanca. Sad očekujemo od novog ministra da prihvati taj model i da se započne s realizacijom ili neki drugi model koji je jeftiniji jer, naravno, JPP je uvijek skuplji, ide na 30 godina. Mi smo spremni – poručio je Čačić.