Čačić: "EU, a onda i Hrvatska, zakazale su u rješenjima koja su jedino moguća, a to je cijepljenje" Foto: Ilustracija/Krešimir Đurić/arhiva

Čačić: "EU, a onda i Hrvatska, zakazale su u rješenjima koja su jedino moguća, a to je cijepljenje"

IHR/Varaždinske vijesti | 20.3.2021. u 16:35h | Objavljeno u Aktualno

- Hrvatska i EU, a Hrvatska naročito u okviru EU su posebno zakazale u rješenjima koja su jedino moguća, a to je cijepljenje stanovništva. Od količina koje smo dobili kao predviđene i koje su nam obećane, ne dobivamo ni četvrtinu od toga. Slušamo stalno razgovaramo, pregovaramo, Sputnik ovo, ono... Ništa se ne radi ili jednostavno se ne želi učiniti ništa bez odluke Europske komisije. To za nas je katastrofalno i opasno, posebno za turističku sezonu, a naročito je opasno za naše građane. Britanski soj se proširio. Mi nemamo dovoljno cjepiva. Točka. Ono što ste nam poslali mogli smo riješiti u dva dana - osvrnuo se varaždinski župan Radimir Čačić u emisiji Županijske teme VTV televizije na aktualnu epidemiološku situaciju u Hrvatskoj, ali i Varaždinskoj županiji.

Rekao je kako je dobra okolnost u cijeloj toj priči da je velik broj najstarijeg stanovništva procijepljen, odnosno oni stariji od 70 godina, kao i korisnici domova za starije i nemoćne, te zdravstveni djelatnici. Međutim, uz one koji su cijepljeni i koji su preboljeli koronavirus, to je tek četvrtina stanovništva. 

- Tri četvrtine još nije. Terase su se otvorile, oprez je popustio i zadnjih nekoliko tjedana imamo četiri puta veću incidenciju, tjednu i dvotjednu. Tu su i škole. Jasno je da ćemo i u školama imati sve više povratka na online nastavu, jer širenje virusa je prisutno. U pravu je Nacionalni i naš Stožer kada poziva na maksimalni oprez, bez obzira što su se terase otvorile, i na distancu - rekao je Čačić.

Označeno u