Čačić: "HNS ni bojnim otrovima ne možete potjerati s vlasti" Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Čačić: "HNS ni bojnim otrovima ne možete potjerati s vlasti"

IHR/Varaždinske vijesti | 4.7.2019. u 10:07h | Objavljeno u Aktualno

- Što je s obnovom škole Sveti Ilija? – pitao je vijećnik HSS-a Zvonimir Sabati na današnjoj sjednici Županijske skupštine.

Župan Radimir Čačić je podsjetio kako je postignut dogovor o financiranju od strane države, Varaždinske županije i općine, ali nažalost još nije realiziran iako je aktualna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak rodom iz Svetog Ilije te je išla u tu školu.

- Iz meni nepoznatih razloga postignuti dogovor nismo potpisali. Predugo sam ja u politici. Bez obzira što HNS nitko ne može potjerati ni bojnim otrovima, ni sjekirom s vlasti, u slučaju da ih ipak netko potjera volio bih imati potpisani sporazum. Kad sud donese odluku da moraju platiti, HNS-ova ministrica se žali. Ipak, volio bih da ministrica i dalje ostane na toj funkciji. Ne bih volio da dođe netko iz, primjerice, Imotskog jer će teže razumijeti problem škole Sveti Ilija. Ministarstvo prodaje priču da nije spremno potpisati sporazum koji je postignut jer bi dva puta morali razmatrati iznose. Pokušavamo to riješiti, nitko ništa ne spori i sve ide svojim tijekom. I ja bih volio imati potpisani sporazum – rekao je  Čačić.