Čačić gostovao na N1 televiziji: Najveći sam dio života proveo u oporbi jer nemam želudac za gluposti

VV | 23.12.2021. u 18:10h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Reformista Radimir Čačić gostovao je na televiziji N1 govoreći, između ostalog, i o reformama aktualne Vlade. Prema njegovu mišljenju, ovu godinu nisu obilježile ozbiljne reforme.

- Imali smo strašnih reformskih procesa koji nisu bili posljedica svjesnih odluka nego iznuđenih situacija - rekao je Čačić spominjući primjer Agrokora kao dobar primjer jer su spašena radna mjesta.

Za reformu zdravstva kaže da će doći u sljedećoj godini, ali da je ta reforma "daleko od spremnog".

- Ta je reforma na stolu 30 godina - kaže Čačić, a na pitanje hoće li je ova Vlada pokrenuti kaže: “Nadam se.”

- Nisam vidio ništa što bi pokazalo da idemo u ozbiljnu reformu, a ona je nužna - kaže, dodajući da premijer mora odlučiti da je to nešto što je politički plus, unatoč tome što će to izazvati sukobe na lokalnom nivou, i to među HDZ-om.

- Ja sam cijeli život imao problem s oporbom, a najveći dio života sam proveo u oporbi jer nemam želudac za gluposti - napominje Čačić, a prokomentirao je i najavljenu mjeru "Biram Hrvatsku", kojom Vlada namjerava privući iseljene Hrvate na povratak.

- To je jako dobra mjera. Znam cijeli niz ljudi koji su primijenili tu mjeru. Postoje dva osnovna razloga da se uzmu poticaji; jedan je jer to hoćeš, a drugi je jer moraš”, govori Čačić napominjući da je ta mjera u velikoj korelaciji s BDP-om.