Čačić: Gospodin Vrdoljak je šaljivdžija, imamo ozbiljnih prigovora

vv / n1 | 6.3.2018. u 06:04h | Objavljeno u Aktualno

-Gospodin Vrdoljak je šaljivdžija, imamo ozbiljnih prigovora, rekao sam već, poručio je, nakon jučerašnjeg sastanka koalicijskih partnera s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, čelnik Narodne stranke - Reformista i varaždinski župan Radimir Čačić, osvrćući se na izjavu predsjednika HNS-a, Ivana Vrdoljaka, koji je ustvrdio da je Čačić bio zadovoljan na sastanku te da nije imao nikakvih primjedbi.

Sudionici sastanka kazali su da se nisu bavili oporbenom inicijativom za smjenu potpredsjednice Vlade i ministrice gospodarstva Martine Dalić, već blokiranima i Agrokorom, dok je Vrdoljak svoju tvrdnju izrekao u vezi Čačićeve izjave uoči sastanka.

-U Vladi imamo potpredsjednika Vlade i ministricu koji sve čine kako bi napravili štetu gradu i županiji iz kojih dolaze. To ima svoje granice i sud će o tome na kraju svoje reći, ali premijer koji nije u stanju riješiti takvu direktnu političku opstrukciju mora biti svjestan da na to moramo reagirati, rekao je prije sastanka u Zagrebu Čačić, aludirajući na potpredsjednika Vlade Predraga Štromara i ministricu znanosti i obrazovanja Blaženku Divjak.

To je, uostalom, i jasno naznačio nakon sastanka.

-U ovoj zemlji smo imali ministre koji su se trudili nekad i preko objektivnih kriterija da donesu i doprinesu što više sredinama u kojima su ih građani u politici podržali. Imali smo ministre koji nisu štetili svojim sredinama, a sad imamo potpredsjednika Vlade i ministricu koji sve čine upotrebljavajući sve metode da naštete gradu i županiji iz koje dolaze", rekao je Čačić, dodavši da će poduzeti sve što može radi pokrića obveza za JPP pa da "preporuča da ga se ne iskušava".