Čačić: Donesena je presuda, država mora platiti dug za objekte građene po JPP modelu Foto: ilustracija

Čačić: Donesena je presuda, država mora platiti dug za objekte građene po JPP modelu

| 18.7.2018. u 22:02h | Objavljeno u Aktualno

- Danas je donesena presuda koja kaže da država mora platiti sve što smo zatražili - rekao je župan Radimir Čačić na današnjoj proslavi Dana općine Sveti Ilija, osvrćući se na tužbe koje su protiv države podnijeli, osim Varaždinske županije, i Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija.

Dug države za JPP projekte Varaždinskoj županiji iznosi već više od 34 milijuna kuna. Odnosi se na najamnine za 32 školska objekta izgrađena po modelu javno-privatnog partnerstva (JPP), a za koje je 2013. godine potpisan sporazum za sufinanciranje najamnina. Država je 2015. prestala podmirivati svoje obveze prema Varaždinskoj županiji te Gradu Koprivnici i Koprivničko-križevačkoj županiji.

- Danas je sud presudio vezano uz obveze Vlade, odnosno dug Vlade po javno-privatnom partnerstvu. Prva takva presuda je danas donesena u Koprivnici. Presuda je takva kakva sam i rekao da će biti, drukčija nije ni mogla biti. Dakle, sve ovo što je Vlada dosad pričala se pokazalo potpuno neutemeljenim, lažnim, to je bilo direktno i svjesno nanošenje štete Varaždinskoj županiji, Koprivničko-Križevačkoj županiji i Gradu Koprivnici, još od Oreškovićeve Vlade pa do danas. Sad ne samo da to sve trebaju platiti, platit će i zatezne kamate - rekao je Čačić.

- Svo to brbljanje i farsa o zakonu koji bi to sve trebao regulirati, i koji je donesen 13. srpnja, a koji je potpuno nepotreban jer je sud presudio po starom zakonu, sve to samo pokazuje na koji način se radi. Je li to nesposobnost ili silna želja da se napravi šteta hrvatskom sjeveru, a posebno Varaždinskoj županiji, teško mi je reći. A svi ti milijuni koji će se sada potrošiti na zatezne kamate mogli su ići za školu u Svetom Iliji, i nadam se da će ići - dodao je Čačić.

Kako je najavljeno iz Županije, sve detalje župan će iznijeti na sutrašnjoj konferenciji za novinare.