Čačić: Čak i da predsjednik države podrži Mrčelu, mi ćemo glasati protiv Foto: N1

Čačić: Čak i da predsjednik države podrži Mrčelu, mi ćemo glasati protiv

VV / N1 | 3.9.2021. u 15:23h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Reformista i član vladajuće koalicije Radimir Čačić bio je gost N1 Studija uživo i komentirao je izbor predsjednika Vrhovnog suda.

Čačić je kazao da je na sastanku vladajuće koalicije rekao da što se Reformista tiče, stvari nisu ni na koji način upitne.

- Stav je hrvatskih građana da nemaju povjerenja u pravni sustav i da Hrvatska nije pravna država. Mi imamo jednu incestuoznu situaciju. Ovdje se ne radi o struci i Mrčeli, radi se o tome da je to najgori dio hrvatskog društva, a trebao bi biti najbolji - pojašnjava.

Istaknuo je da predsjednik Vrhovnog suda nije osoba koja će mijenjati stvari, ali je sadržajno kao osoba bitan.

- Čak i da predsjednik države podrži Mrčelu, mi ćemo glasati protiv. Smatramo da je to potpuno neprihvatljivo. To je uvredljiva poruka hrvatskim građanima - rekao je Čačić.

Napominje da je činjenica da zakon postoji i da je dobio potvrdu Ustavnog suda.

- To je isto tako dio naše pravosudne priče. Dok zakoni postoje, zakoni se poštivati moraju. Što se mene tiče, svaki stav Vrhovnog suda da su samo oni i isključivo oni ti koji su dovoljno dobri da između sebe odaberu predsjednika je sramotan. Mrčela nikako, ali vjerojatno ga neće predložiti ni Milanović - kazao je.

Kazao je da s tim stavom unutar vladajuće koalicije nije ni blizu usamljen i da on jasno i čvrsto kaže što misli.

- Pretpostavljam da postoji zdrav razum i da postoje kvalitetni pravnici i izvan te grupe od 30 ljudi. Ne postoji nitko pri zdravoj pameti tko će reći da se pravna struka svodi na tih 30 ljudi. Hoće li biti izabran Dobronić ili ne, o tome će odlučiti većina. Njegov veliki plus je da nije dio te strukture - zaključio je Čačić.

Označeno u