Bunić gradonačelniku: Izgubili ste okladu za bale, hoćete li platiti odojka? Foto: Krešo Đurić

Bunić gradonačelniku: Izgubili ste okladu za bale, hoćete li platiti odojka?

M.P./Varaždinske vijesti | 21.12.2015. u 09:44h | Objavljeno u Aktualno

- Na sva ćete pitanja dobiti pisane odgovore. U ovo predblagdansko vrijeme neću usmeno odgovarati na vaša pitanja kako se ne bismo posvađali prije najvažnije točke dnevnog reda - poručio je to vijećnicima gradonačelnik Goran Habuš prilikom današnjeg aktualnog sata sjednice Gradskog vijeća.

Vijećnike je, između ostalog, zanimalo što je s kolektivnim ugovorom sa zaposlenicima Dječjeg vrtića Varaždin.

- Predstavnice oba sindikata su bile kod mene i najavile da će podignuti tužbu protiv Grada kako bi zaštitili svoja prava budući da s njima od 2012. godine nije sklopljen kolektivni ugovor. Molim da završite pregovore s njima kako protiv Grada ne bi bila podnijeta još jedna sudska tužba - kazala je Natalija Martinčević (reformisti), a slično je pitanje postavio i Ladislav Ilčić (HRAST).

Gradonačelnik im je tek kratko odgovorio da će se s predstavnicama sindikata susresti nakon donošenja proračuna za 2016. godinu, no na ostala pitanja nije želio odgovarati pa tako niti na pitanje HSLS-ovo Željka Bunića hoće li platiti – odojka!

- Na jednom od Odbora za financije i proračun raspravljalo se o rebalansu i zbrinjavanju bala, a tada je došlo i do oklade između jednog člana Odbora i gradonačelnika. Pitanje je bilo hoće li se 2015. riješiti bale, odnosno hoće li do konca godine krenuti na odlagalište? Oklada je bila večera, odnosno odojak za članove Odbora. Jedan od članova kazao je da bale neće otići na odlagalište, dok je gradonačelnik tvrdio drugačije. Prije par mjeseci put Zagreba krenula je jedna bala i delegacija, delegacija je stigla, no bala nije imala sreće. Pitam gradonačelnika hoće li nakon 31. prosinca 2015. platiti večeru sudionicima? I drugo pitanje, je li spreman na ponovnu okladu da temeljem postojeće koncesije niti jedna bala iz Brezja neće otići? Ulog za okladu neka sam predloži, ja pristajem na svaku okladu - poručio je Bunić.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci