Bulterijeri napadali i prije: "Prošla sam stravu i užas. Na stubištu i danas čujem njihov dah" Foto: Varaždinske vijesti

Bulterijeri napadali i prije: "Prošla sam stravu i užas. Na stubištu i danas čujem njihov dah"

Tamara Bregović | 6.6.2022. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je javnost u veljači ove godine zgrozio napad psa na djevojčice u kvartu kod varaždinske bolnice, novi napad pasa, čije su snimke obišle cijelu Hrvatsku, dogodio se nedavno, 28. svibnja, u varaždinskom Đureku.

Dva bulterijera, kojem je vlasnica 26-godišnjakinja, napali su velikog švicarskog planinsog psa, koji je u vlasništvu 67-godišnjakinje. Ozlijeđeni su i psi i vlasnica, dok je protiv 26-godišnjakinje pokrenut prekršajni nalog te će biti novčano kažnjena.

Prema izvješću policije, za incident je odgovorna 26-godišnja vlasnica bulterijera koja pse nije držala pod nadzorom, a da stvar bude gora, to nije bio prvi napad istih bulterijera na drugog psa.

Prije dva mjeseca bulterijeri napali su maltezera Grega čija je vlasnica 60-godišnjakinja Zdenka Vodušek. Greg je stari pas, ima 15 godina pa gospođa Zdenka, kad dođu do stubišta zgrade u Ulici Tina Ujevića u Varaždinu u kojoj stanuju, po stepenicama ga na rukama nosi do stana. Tako je bilo i tog dana kada su ih “zaskočila” dva bulterijera.

- S Gregom sam se baš vraćala iz šetnje kada su me “zaskočila” dva bulterijera - otkrila je gospođa Zdenka... 

Tko je kriv za napad i o kakvoj se pasmini pasa radi pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...