Davor Patafta i Dubravka Novak Foto: Krešimir Đurić

Budimo grad: Osoba čiji je neprijatelj Davor Patafta je netko tko se bori protiv lopovluka

VV | 12.5.2021. u 10:51h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je kandidat za gradonačelnika Varaždina Davor Patafta jučer objavio promocijski video oko kandidature Dubravke Novak i platforme Budimo grad, gdje je kritizirao da iza nje stoje obitelj Petrić iz Odvjetničkog društva Petrić koji su prema procjeni Patafte krivi za nepotrebne sudske procese vezane za balirani otpad koji su prekomjerno koštali građane Varaždina i do 700 milijuna, platforma Budimo grad je odlučila reagirati na prozivanje, a njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

"Osoba koja nema neprijatelja je osoba koja se u životu nikad nije ni za što zauzela. Osoba čiji je neprijatelj Davor Patafta je netko tko kroz život prolazi boreći se protiv lopovluka, klijentelizma i korupcije. Ne iznenađuje nas žustrina kojom nas taj čovjek, u svoje ime, a očigledno i u službi Ivana Čehoka i HDZ-a, napada. Već 15 godina njegove nezakonite namjere, sitne i krupne spletke i muljaže, lome zube na našem radu.

A tko je on? Poduzetnik koji nema nijednu firmu. Poduzetnik koji se skriva iza svojih šofera i potrčkala koje je postavio za direktore. Veliki borac za veće plaće, koji dovodi radnike s drugog kraja svijeta jer nitko od Varaždinaca nije spreman raditi za mizeriju koju nudi. Veliki borac za smanjenje prireza, kojeg ionako većina njegovih radnika ne plaća jer su im plaće premale. Varaždinac koji proizvodnju seli u Bihać jer mu je jeftinije, a obitelj u Graz jer je ugodnije. Obećavatelj velikih promjena koji je kroz četiri godine u gradskom vijeću brinuo samo o sebi. Trgovac koji Gradu prodaje zemljište po cijeni duplo većoj od tržišne i po kojoj tu zemlju nitko normalan nikad kupio ne bi. Sklapatelj kišobrana koji se prebacio u posao s otpadom da bi varaždinsko smeće zbrinuo po cijeni četiri puta većoj od prosječne. Poduzetnik koji je ostao dužan čak i vlastitim odvjetnicima. Ljubitelj životinja, s lovačkom puškom na ramenu.

Ne znamo koliko bi s nekim morali biti opsjednuti i koliko bi ga se trebali bojati da o njemu snimimo video, kako Davor Patafta snima o nama. Ljudske kvalitete teško je nadoknaditi marketingom – izbori će to najbolje pokazati. Čast nam je imati nekog takvog protiv sebe jer znamo da radimo pravu stvar.

S poštovanjem,
Ana Petrić, kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnice
Hrvoje Petrić, kandidat za gradsko vijeće."