VIDEO Budimo grad: Odbijanjem transparentnih natječaja sporazum za nas više nije važeći

Varaždinske vijesti | 12.10.2021. u 17:29h | Objavljeno u Aktualno

Članovi Platforme "Budimo grad" danas su održali konferenciju za medije na kojoj je bilo riječi o odnosima s gradonačelnikom Nevenom Bosiljem i drugim aktualnostima u Gradu, među ostalim i o situaciji u HNK Varaždin.

Dubravka Novak govorila je o suradnji i sporazumu s varaždinskim gradonačelnikom, odnosno sporazumom kojim je SDP dobio većinu.

- Odbijanje transparentnih natječaja, koji su bili dio sporazuma, nama je dovoljan razlog da izađemo iz tog odnosa, i samim time on za nas više nije važeći - rekla je, među ostalim, Dubravka Novak.

Svima koji su pratili situaciju u koaliciji SDP-a, Budimo grada i NS Reformista, od samog početka mandata gradonačelnika Nevena Bosilja je bilo jasno da je sve bilo dosta na klimavim nogama, a izgleda da je nezadovoljstvo postavljanjem direktora u gradske tvrtke kao i situacija s HNK Varaždinom te jučerašnja konferencija gradonačelnika i predsjednice Gradskog vijeća Zdravke Grđan bila kap koja je prelila čašu.

- Ne slažemo se s natječajima koji, između ostalog, se ne objavljuju i na portalima specijalziranima za takva rukovodeća mjesta, ne slažemo se s politički izmanipuliranim natječajima, neprihvatljivi su nam politički pritisci na nadzorne odbore i upravna vijeća, protivimo se postavljanjima na pozicije političkim imenovanjima, nećemo prihvaćati nikakvu netransparentnost u zapošljavanju, takve stvari su potpuno suprotne našim ciljevima te bilo tko se time služi ili se želi služiti, ne može imati našu potporu - napomenula je Novak.

S obzirom da su sva neslaganja između SDP-a i Budimo grada bila dosta javna, postavlja se pitanje, po čemu će biti drugačija situacija sada kada su i službeno izašli i sporazumnog koalicijskog dogovora, odnosno da li će sve biti isto osim da formalno neće biti koalicijskog sporazuma.

- Više neće biti koordinacije u onom smislu koje je bilo, znači neće više biti radnih sastanaka u kojima smo usklađivali, glasali, tražili i inzistirali na nekakvim rješenjima. To će sada izostati i naprosto ćemo glasati za ono što smatramo dobrim. Nećemo se nalaziti na tim dogovorima već ćemo djelovati putem amandmana što jedino možemo kao vijećnici - rekla je Novak te naglasili da nema više bianco podrške, koje realno nije ni bilo tijekom koalicijskog sporazuma.

Također su naglasili sve postavljene i ostvarene ciljeve za koje uzimaju zasluge tijekom kratke koalicijske suradnje sa SDP-om u Gradskom vijeću.

- Podsjetit ću što smo sve inicirali i što je napravljeno upravo zahvaljući nama, a zatim i našom suradnjom. Neka to bude odgovor onima koji nas prozivaju da samo kritiziramo. Na isključivo našu inicijativu uvedena je treća zona parkiranja, ostvarenje potpuno transparentnog poslovanja i trošenja novca u Gradu Varaždinu i pravnim osoboma kojima je Grad osnivač je u provedbi, postavljanje najmanje dvije mjerne stanice je izostalo koje je bilo dio sporazuma, ali je najavljeno za sljedeće proračunsko razdoblje, uvođenje participativnog proračuna 2022. godine je krenulo, provođenje revizija rada grada i pravnih osoba unatrag četiri godina je u manjem dijelu u tijeku, preoblikovanje trgovačkih društava, smanjenje brojeva članova nadzornih odbora, smanjenje naknada u najvećem mogućem opsegu, provođeno je također na našu inicijativu - samo su neke stvari koje je navela Novak da su ostvareni na inicijativu platforme Budimo grad.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci