VIDEO Budimo grad: Nismo za dogovore unaprijed, niti ćemo sklapati koalicije

| 20.5.2021. u 20:25h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Pozvat ćemo građane da glasaju i mislim da im ne treba posebno govoriti protiv čega treba biti i koga treba zaokružiti - rekla je Dubravka Novak

Platforma "Budimo grad" održala je danas konferenciju za medije u Varaždinu, na Kazališnom trgu gdje su se osvrnuli na rezultate prvog kruga izbora, kandidate za drugi krug izbora, kao i na buduće djelovanje u Gradskom vijeću Grada Varaždina. Na konferenciji su govorili vjerojatni gradski vijećnici u novom sazivu Hrvoje Petrić, Dubravka Novak i Ana Petrić.

- Obećajem da ćemo dati sve od sebe da njihovo povjerenje (glasača) ne iznevjerimo. Ovu priliku koristim da se zahvalimo svakome od naših 70 donatora koji su sudjelovali i pomogli našoj kampanji. Iskreno govoreći svi mi bili smo i više nego iznenađeni rezultatima koje smo ostvarili. Potajno smo se nadali, ali nas je ovo sve vrlo, vrlo, vrlo ugodno iznenadilo. Rezultati su pokazali da su građani željni promjene i da su prepoznali u našoj kampanji iskrenu i otvorenu poruku koju smo upućivali i koja je uspjela do naših sugrađana doći bez obzira na gotovo potpounu medijsku blokadu i bez obzira na vrlo prljavo i nezapamćeno blaćenje koje je bilo upućeno prema nama iz određenih medija. Ovi rezultati izbora su pokazali da su građani nezadovoljni aktualnom vlašću te da su željni promjena - rekao je Hrvoje Petrić u uvodu konferencije za medije

- Pozvat ćemo sve građane ipak na glasanje u drugom krugu. Ovih prethodnih nekoliko mjeseci smo se žustro trudili dovesti promjenu u ovaj grad. Promjena u ovom gradu može biti jedino na razini toga da više ne vidimo gradonačelnika koji jest. Svaka druga promjena je već promjena u gradu. Najboljeg kandidata smo imali budući da smo bili treći između dva kandidata. Ta dva kandidata su zapravo dvije suprotnosti. Pozvat ćemo građane da glasaju i mislim da im ne treba posebno govoriti protiv čega treba biti i koga treba zaokružiti - rekla je Dubravka Novak, aludirajući da daju svoju podršku Nevenu Bosilju u drugom krugu.

- Govorili smo da želimo promjenu, da smo protiv korupcije, nepotizma, protiv laganja i vrijeđanja građana i da smo protiv gradonačelnika koji ima i piše te vrijeđa s lažnih profila, koji ne sluša glas struke i koji ima puno bremena koje smo prokazivali, dokazivali i zalagali se da naš kandidat bude na tom mjestu - rekla je Novak i ustvrdila da Bosilj nije idealan, ali da ima iza sebe nema afere i da je dosljedan bio kao gradski vijećnik.

- Svi ti glasovi obvezuju i osjećamo jednu veliku odgovornost prema našim sugrađanima kao novi članovi gradskog vijeća Varaždina. Nastojat ćemo pokazati našim sugrađanima kako je moguće voditi odnosno upravljati ovim gradom na potpuno drugačiji način, nego što je to bilo vođeno od bilo koje prethodne vlasti. Isto tako želimo vratiti povjerenje naših građana u političare, pokazati im da možemo kao gradski vijećnici opravdati povjerenje koje su nam oni dali te da nismo oni političari koji će na prvu primamljivu priliku okrenuti kaput. Primarni interes nam nije sudjelovanje u vlasti. Grozimo se preletača, vijećnika koji iz jednog tabora prelaze u drugi tabor. Želimo biti principijelni te da ćemo rađe biti u oporbi, nego u vlasti koja je potpuno bez karaktera i nema legimitet volje birača. Voljni smo podržati svaki projekt koji je u skladu s našim programom - rekla je Ana Petrić.

Ipak, u javnost je izašla informacija da Neven Bosilj pregovara s platformom Budimo grad za podršku, ne samo u drugom krugu izbora za osvajanje dovoljno glasova da postane gradonačelnik, nego i na podršku u gradskom vijeću ukoliko se obistini scenarij potencijalnog rušenja aktualnog gradonačelnika.

- Mi nismo za unaprijed dogovore, niti ćemo sklapati koalicije. Programski ćemo podržavati. Sve razgovore koje ćemo imati, službeni razgovori će biti iza drugog kruga. Za sada nemamo dogovorenu suradnju na taj način, premda nas i naši birači gledaju kao vrlo slične i srodne ljude ideološke i politički - rekla je Novak.