BRZA CESTA Na sjeveru zadovoljni učinjenim, ali ne i u Krapinskoj-zagorskoj županiji

| 4.9.2023. u 17:00h | Objavljeno u Aktualno

Hrvatske ceste raspisale natječaj za izgradnju obilaznice Nedelišća i Pušćina, duljine 6,34 kilometara

Do sredine rujna trebao bi se znati izvođač radova na izgradnji još jedne dionice buduće brze ceste od Čakovca pa do Krapine, koja će uglavnom prolaziti kroz zapadni dio Varaždinske županije i tako osjetno poboljšati prometnu povezanost žitelja i gospodstva Ivanca, Lepoglave i Bednje te njihove okolice.

Hrvatske ceste raspisale su natječaj za izgradnju obilaznice Nedelišća i Pušćina, duljine 6,34 kilometara, koja će imati nadvožnjak i druge cestovne objekte. Procijenjena vrijednost radova iznosi 25,55 milijuna eura, a rok završetka dvije godine od uvođenja izvođača radova u posao.

Tako je korak bliže početku gradnje još jedan, i to najsjeverniji dio buduće brze ceste, a nakon što je Zagreb gradnja dobila izgradnju 7,5 kilometara duge dionici od Varaždina do Cerja Tužnog za 25,4 milijuna eura, dok je procijenjena vrijednost javne nabave iznosila 34,7 milijuna eura.

Upravo u otvaranju ponuda za ovu dionicu vidio se početak ostvarenja dugo očekivanog projekta gradnje brze ceste Varaždin-Ivanec-Lepoglava-Krapina, čiji se zadnji dio trase, ona koja ide prema Bednji, dogovorio ovog ljeta tijekom sastanka u Hrvatskim cestama na kojem su bili dvojica župana, Anđelko Stričak (HDZ) iz Varaždinske te Željko Kolar (SDP) iz Krapinsko-zagorske županije.

Dok su nakon tog sastanka u Varaždinskoj županiji isticali samo zadovoljstvo dogovorom, tako nije bilo u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Kojom trasom će prolaziti obilaznica Nedelišća i Pušćina te tko je i zašto nezadovoljan u Krapinskoj-zagorskoj županiji, pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u