Bruno Ister: Varkom neće podizati kredit za dovršetak aglomeracije Foto: Martin Novosel

Bruno Ister: Varkom neće podizati kredit za dovršetak aglomeracije

VV | 3.8.2022. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Iako su NS Reformisti u jučerašnjem priopćenju spomenuli da će varaždinka komunalna tvrtka Varkom morati dizati kredit da bi se dovršio projekt aglomeracije, direktor Varkoma, Bruno Ister je tu informaciju opovrgnuo i potvrdio da se o kreditu ne razmišlja u ovom trenutku i da imaju sredstava kojim pokrivaju troškove na ovom najvećem infrastrukturnom projektu u Varaždinskoj županiji.

REFORMISTI: "Troškovi za bale biti će „sića“ u odnosu na troškove Aglomeracije u režiji HDZ – Čehok"

- Odmah po uhićenju bivšeg direktora Varkoma Željka Bunića (NL Čehok) i poduzetnika Roberta Gotića (HDZ) samo da bi se završili radovi na najvećem projektu koji se provodi u Varaždinskoj županiji, Varkom odnosno Grad kao većinski vlasnik, moraju se zadužiti za cca 70 milijuna kuna - stoji u priopćenju NS Reformista.

Naime NS Reformisti su spomenuli kredit u vrijednosti od 70 milijuna kuna kojim bi se trebali dovršiti radovi na aglomeraciji, ali Ister je također opovrgnuo da je to netočan iznos i da je iznos zapravo oko 50 milijuna kuna. 

Varkom trenutno ima dovoljno sredstva za sljedećih nekoliko mjeseci, ali u ovom trenutku još ne znaju koliko će koštati rate isplate u mjesecima nakon toga jer iznosi još nisu definirani te samim time ne znaju da li će se premašiti predviđeni troškovi od 50 milijuna kuna.

U Varkomu računaju na to da će Hrvatske vode pokriti neke troškove za dovršetak radova, a do toga se planira preusmjeravanje financijskih sredstava iz drugih planiranih projekata varaždinske komunalne tvrtke za dovršetak aglomeracije.

Još se jedino čeka sudbina oko već potrošenih EU sredstava na projekt aglomeracije jer se i dalje ne zna da li će se morati vraćati cijeli iznos aglomeracije, dio iznosa ili će EU ipak progledati kroz prste oko "afere pročistač" i neće tražiti povrat sredstava.