Bruno Hranić sudjelovao na sastanku kluba EPP Europskog odbora regija

J.Š./Varaždinske vijesti | 2.11.2016. u 12:38h | Objavljeno u Aktualno

U svojstvu člana hrvatskog izaslanstva u Odboru regija EU, glavni tajnik Udruge općina u RH načelnik Vidovca Bruno Hranić, prisustvovao je od 28. do 30. listopada susretu predsjednika Odbora regija Markkua Markkule i predsjednika grupacije Europske pučke stranke u Odboru regija Michaela Schneidera s građanima Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije.

U događaju su sudjelovali članovi Odbora regija dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić i načelnica Jakovlja Snježana Bužinec, kao i pomoćnica ministra za ruralni razvoj i EU fondove RH Marija Vučković.

Odgovarajući na pitanja građana čelnici ove važne unijine savjetodavne institucije naglasili su potrebu organiziranja susreta gdje se u neposrednom dijalogu prenose informacije i čuju mišljenja i potrebe građana. Razgovaralo se o stanju u EU i načinima rješavanja ključnih izazova.

Na sastanku kluba EPP Europskog odbora regija ovom prigodom osamdesetak članova Europske pučke stranke iz Odbora regija okupilo se kako bi raspravljali o ulozi Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR) u povećanju prosperiteta i sigurnosti u Europi.

Prema objašnjenju Hranića rasprave EPP čelnika i domaćina vodile su se o mogućnostima suradnje u okviru regije, plavog rasta, kvalitete okoliša, održivog turizma te razvoju zajedničkih projekata i strategija između zemalja, njihovih partnera, regionalnih i lokalnih vlasti u pogledu sigurnosti, borbe protiv terorizma, civilne zaštite i izazova povezanih s migracijama.

Razgovor s građanima okupio je mlade ljude, studente, predstavnike nevladinih organizacija, poslovnog sektora i raznih institucija.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci