Broj noćenja u Varaždinskoj županiji u porastu: najviše Nijemaca, Poljaka, Izraelaca, a odmaraju i Bosanci Foto: Foto: Varaždinska županija

Broj noćenja u Varaždinskoj županiji u porastu: najviše Nijemaca, Poljaka, Izraelaca, a odmaraju i Bosanci

VV | 1.8.2019. u 13:42h | Objavljeno u Aktualno

U bajkovitoj kući za odmor "Noah" u Mađarevu predsjedavajuća Turističke zajednice Natalija Martinčević i direktor Turističke zajednice Miran Bojanić Morandini predstavili su podatke o broju noćenja u Varaždinskoj županiji kao i novitete koje uvodi Turistička zajednica Varaždinske županije.

- Varaždinska županija po prvi puta uspješno je provela Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu u iznosu od milijun kuna za unaprjeđenje smještajnih kapaciteta, ali i da se kvaliteta u smještajnim podigne na jedan viši nivo. Time želimo izbjeći pretjeranu apartmanizaciju, odnosno da imate puno apartmana koji su ispod kvalitete i bez sadržaja.  Mi želimo dati i priču i kvalitetu. U protekle dvije godine od kada smo na čelu Turističke zajednice i Županije vidi se pozitivan pomak u projektu "Kuće za odmor s pričom". Naime, imamo povećanje objekata s 22 na 50, broj ležajeva s 84 na 254 i broj noćenja s 3100 na 5000.  Prema podacima iz sustava eVisitor, do 28. srpnja na području Varaždinske županije ostvareno je 6,41% više noćenja nego u istom razdoblju 2018. godine. - naglasila je Martinčević. 

Od stranih zemalja najveći broj noćenja zabilježen je od turista iz Njemačke, zatim slijede Poljska, Izrael, Italija, Austrija, Slovenija i BIH.

Tijekom travnja izvršen je prvi krug certifikacije za dodjelu oznake kvalitete i znaka „Kuće za odmor s pričom“.

- Ukupno je stiglo 19 prijava, od čega njih 13, ukupnog kapaciteta 74 kreveta, zadovoljava kriterije za dobivanje oznake kvalitete i znaka „Kuće za odmor s pričom“. Svaka kuća ima svoju priču, a upravo se dovršava fotografiranje svih kuća kako bi se izvršile sve pripreme za izdavanje prve brošure – naglasio je Miran Bojanić Morandini.

- S današnjim danom raspisujemo drugi poziv za uključivanje u projekt "Kuće za odmor s pričom". Vjerujem da će diljem Županije biti brojni novi ponosni nositelji certifikata kao sinonima za kvalitetni smještaj u Varaždinskoj županiji. – rekao je Bojanić Morandini.

 U bajkovitoj kući, brvnari Noah predstavljena je i "Varaždinska kištrica". Turistička zajednica Varaždinske županije za sve nosioce standarda „Kuće za odmor s pričom“ osigurala je besplatno za 2019. godinu „Varaždinsku kištricu“ koja zasad sadrži bučino ulje, medenjake, med, mlince od hajdinog brašna, lavandu i eko-kozmetiku te kataloge sa svim relevantnim informacijama.

Martinčević je naglasila kako je to prvi korak u povezivanju poljoprivrednih proizvođača našeg kraja  i njihovo uključivanje u turističku ponudu.

Na današnjem predstavljanju prisutna je bila i direktorica Turističke zajednice Grada Novog Marofa Renata Horvatić, županijski vijećnik Nenad Koščak te vlasnik Kuće za odmor s pričom Dragan Žugec.

indekdddsiraj.jpg

indeksiraj.jpg

Kuće_za_odmor_8.JPG

indekfffsiraj.jpg

dff.jpg

Označeno u