Branimir Štimec, nezavisni kandidat za načelnika Vinice: Nove generacije za novi zamah

Sponzorirani članak | 12.5.2021. u 17:44h | Objavljeno u Aktualno

Nezavisni kandidat za načelnika općine Vinica dr.sc. Branimir Štimec, prof., koji živi preko 40 godina na Vinici, novo je lice na političkoj sceni, no dobro je poznat po brojnim uspjesima u području sporta i obrazovanja.

Nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture u OŠ Vinica i Srednjoj školi “Arboretum Opeka” iza sebe ima bogatu biciklističku karijeru - bio je državni reprezentativac, višestruki državni prvak i pobjednik brojnih biciklističkih utrka, kao i međunarodne utrke na Vinici 1997. godine.

Tijekom studija na Kineziološkom fakultetu dobio je Rektorovu nagradu za najbolji studentski rad na Sveučilištu u Zagrebu, a na istom je fakultetu i doktorirao. Objavio je 33 znanstveno-stručna rada u domaćim i međunarodnim relevantnim časopisima. Predavač je pri Ustanovi za cjeloživotno učenje Magistra iz Pule.

Uspjehe je nastavio nizati i kao nastavnik te je dva puta (2019. i 2020. godine) dobio nagradu Ministarstva znanosti i obrazovanja kao jedan od 500 najboljih odgojno-obrazovnih djelatnika u Hrvatskoj.

- Politika dosad nije bila dio mog života, ali nakon bogate biciklističke karijere, doktorata i 15 godina rada u školi, želio bih svakom mještaninu omogućiti da razvije svoje potencijale - istaknuo je Štimec, koji je ujedno i nositelj nezavisne liste za Općinsko vijeće.

- Želimo našoj maloj općini vratiti stari sjaj i ponos, o kojem naši stari mještani pričaju. Okupili smo tim mladih, obrazovanih ljudi koji imaju svoje karijere, znanje i iskustvo te zajednički cilj, a to je boljitak naše općine - naglasio je Štimec.

A upravo je ulaganje u mlade jedan od prioriteta u programu ove nezavisne liste.

- Planiramo nastavak stipendiranja, subvencioniranja vrtića, prijevoza učenika, udžbenika, a poseban naglasak stavili smo na dodatne školske programe. Među ostalim, u planu su i nove ulice, subvencioniranje fasada... Što se tiče poduzetništva, osnovat ćemo ured za EU subvencije te poslovni inkubator za mlade poduzetnike s opremljenim uredima, a nastavit ćemo i s dosadašnjim subvencijama - napominje Štimec.

Vinica je poljoprivredno-vinogradarski kraj s velikim turističkim potencijalom, stoga je u planu brendiranje općine Vinica kao vinske općine (vinoteka, kušaonica vina, certifikat proizvođača), tržnica za OPG-ove ali i aktivacija “Motela” u ugostiteljske svrhe, uređenje šetnica i biciklističkih staza te brendiranje općine kao zdravstvene destinacije.

- Tu je, naravno, i Arboretum i obnova dvorca Opeka u sklopu uspostave Regionalnog centra kompetentnosti u poljoprivredi pri Srednjoj školi Arboretum Opeka, što je od nemjerljivog značaja za naše mještane, ali i za cijelu županiju i Hrvatsku – ističe Štimec.

Iz programa je izdvojio i uspostavu dviju poduzetničkih zona, uređenje društvenih objekata te izgradnju pješačke i rekreativne zone.

- Posebnu pažnju posvetit ćemo i našim starijim sumještanima, osnivanjem sustava pomoći i brige o starijima (dostava lijekova, prijevoz u ambulante, bolnice...), a u planu je i nova ljekarna te izgradnja doma za starije. Podržat ćemo rad svih udruga, društava i sportskih klubova, a važne teme su nam zaštita okoliša, hrvatski branitelji, vatrogastvo te suradnja sa župnim uredom. Sanirat ćemo sva divlja odlagališta što će dodatno koristiti našem turizmu. Naravno, uz obnovu Arboretuma, nastavit ćemo i sve započete projekte – aglomeraciju, obnovu vatrogasnih domova i dr. - rekao je Štimec.

Među prioritetima je i transparentnost, stoga je najavio i aplikaciju putem koje će svi mještani imati uvid u općinske ugovore, račune i trošenje proračunskih sredstava.

branimir_stimec_vinica_plakat.jpg