Božo Petrov posjetio varaždinske i međimurske mostovce Foto: MOST

Božo Petrov posjetio varaždinske i međimurske mostovce

Varaždinske vijesti | 24.7.2019. u 11:24h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov, u pratnji saborskog zastupnika prof. dr. Roberta Podolnjaka, posjetio je u ponedjeljak 22. srpnja Regionalni ured Mosta NL u Varaždinu, izvijestivši mostovce Varaždinske i Međimurske županije o detaljima događanja koja su posljednjih tjedana obilježila političku scenu u Hrvatskoj, ponajprije o, kako je rekao, tobožnjoj rekonstrukciji Vlade.

- Umjesto proklamirane rekonstrukcije Vlade jasno je da ostavku treba podnijeti sam premijer Andrej Plenković - rekao je Božo Petrov.

Zajedno s Robertom Podolnjakom izvijestio je mostovce o upravo podnijetom zahtjevu za opozivom ministra zdravstva Milana Kujundžića, naglasivši kako očekuju da će predsjednik Hrvatskog sabora sazvati izvanrednu sjednicu da bi se moglo glasovati o povjerenju ministru.

- Sazivanje izvanredne sjednice nalaže i Ustav, prema kojem se rasprava i glasovanje o povjerenju moraju održati u roku 30 dana, što je imperativni rok - naglasili su.

- Most je uputio i dopis Ustavnome sudu koji ima ovlast pratiti ostvarivanje i stanje ustavnosti i zakonitosti te o uočenim pojavama neustavnosti i nezakonitosti izvještavati Hrvatski sabor - rekao je Robert Podolnjak na sastanku u Regionalnom uredu Mosta u Varaždinu.

U nastavku je predsjednik stranke izvijestio varaždinske i međimurske mostovce o pripremi organizacijskih poboljšanja u djelovanju stranke. Potom je razgledao prigodnu izložbu fotografija nastalih na 2. BOS OPENU, Mostovu turniru u odbojci na pijesku održanom 6. srpnja na terenu Bazena Čakovec.

Božo_Petrov_u_Varaždinu2.JPG

Božo_Petrov_u_Varaždinu1.JPG