Božinović za N1: Mjere se produžuju, a od ponoći omogućeno kretanje unutar županija bez propusnica?

Varaždinske vijesti | 18.4.2020. u 10:27h | Objavljeno u Aktualno

Ministar unutarnjih poslova i šef Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović bio je gost Novog dana, emisije N1 televizije gdje je rekao da se mjere produžuju, ali da bi od ponoći bilo omogućeno kretanje unutar županija bez propusnica.

- Vjerojatno će doći do nekih modifikacija, ali o tome tek trebamo dovršiti razgovore. Što se tiče generalne mjere od 19. ožujka gdje je obustavljen rad, one su sada dio promišljanja na razini Vlade, ministri su ukazali na određene aktivnosti, prije svega kada govorimo o gospodarstvu - rekao je ministar Davor Božinović i naglasio da sve što Vlada predloži mora proći kod epidemiologa.

- Putovanje s e-propusnicama ćemo vidjeti u dogovoru sa županijskim stožerima kako da se ne koriste propusnice na razini županije. Kad je u pitanju decentralizirano kretanje prema županijama, to bi obuhvatilo sve županije. Dat ćemo generalnu uputu o tome da se u sklopu toga izjasne prema Nacionalnom stožeru poštujući mišljenje svojih epidemiologa, pa ćemo i mi na nacionalnoj razini to razmotriti. Mjera bi stupila na snagu večeras u ponoć, ali što se tiče same realizacije, može potrajati dan-dva - rekao je Božinović za N1.

Više ćemo znati nakon popodnevne konferencije za medije.