Božinović najavio: Od 1. rujna otvaraju se zatvoreni dijelovi kafića Foto: VV arhiva / ilustracija

Božinović najavio: Od 1. rujna otvaraju se zatvoreni dijelovi kafića

Varaždinske vijesti | 27.8.2021. u 11:35h | Objavljeno u Aktualno

- Planiramo otvoriti zatvorene dijelove kafića i objekata koji spadaju u tu kategoriju, i to od 1.9. Epidemiolozi će propisati mjere - rekao je na današnjoj konferenciji za medije nacionalnog stožera civilne zaštite ministar Davor Božinović.

- Razgovarali smo s ugostiteljima. Razgovaramo posljednjih dana s njima. Radili smo analizu turističke sezone koja je vrlo uspješna po brojnim parametrima. Pridružujem se ocjeni Beroša da nam upravo jedan balans mjera koje je donio Stožer omogućio da evo praktički i defacto cijeli kolovoz taj najvažniji dio Hrvatske, kad govorimo o ljetnom turizmu, ostane u narančastoj zoni. Također, poznato vam je da smo na kraju ljeta razgovarali s ugostiteljima, kako organizirati ugostiteljstvo na početku jeseni - rekao je Božinović.

- Polazišna točka je ta da virus neće nestati, da ga se možemo riješiti samo s puno većim procjepljivanjem, a dok se to ne dogodi moramo naučiti kako živjeti s virusom. Slažem se s pozivom da nam je potrebna osobna odgovornost. Ponavljamo koje su to temeljne mjere, od osobne higijene, izbjegavanje bliskih kontakata, prozračivanje zatvorenih prostora, jer to sada postaje jako važno. Upravo prozračivanje vrlo često, otvaranje prozora, ono što su nekad plašili s propuhom, sad je propuh svakih 10, 15 minuta dobro napraviti. Ta mjera se pokazuje kao jedna od najefikasnijih - dodao je.

Na pitanje hoće li se otvoriti kafići, rekao je:

- Konkretan odgovor: planiramo otvoriti zatvorene dijelove kafića i objekata koji spadaju u tu kategoriju, i to od 1.9. Epidemiolozi će propisati mjere - rekao je Božinović.

Označeno u