Božidar Kolarić: Grad je trebao kupiti postrojenje za MBO

Varaždinske vijesti | 28.3.2017. u 17:47h | Objavljeno u Aktualno

- Stopa relativnog siromaštva djece u Hrvatskoj je za oko sedam posto veća od prosjeka europskih zemalja, a stopa dugotrajnog siromaštva djece izrazito je visoka. Veće stope imaju samo Bugarska i Rumunjska, pokazali su rezultati istraživanja nedavno predstavljenog na zagrebačkom Ekonomskom institutu - ukazuje na to predsjednik županijskih laburista Božidar Kolarić.

Zanima ga, dodaje, koliko od te nesretne djece živi u Varaždinskoj županiji, u gradu Varaždinu, odnosno u susjedstvu.

- Sigurno ih ima. I umjesto da trošimo našu energiju i mogućnosti, koje imamo kao članovi političkih stranka te vijeća i skupština, mi se već neko vrijeme „zabavljamo“ političkim prepucavanjima i temama tko živi, a tko ne živi kršćanskim načinom života. I dok je to možda nekim zabavno, vjerujte da ta nesretna djeca i njihovi roditelji, koji su dio maloprije spomenute statistike, sigurno od nas očekuju puno više – kaže Kolarić.

Poziva sve političke stranke i aktere da se u ovoj izbornoj kampanji okrenu projektima i rješavanju stvarnih životnih problema svojih sugrađana, radnica i radnika, a posebice onih najranjivijih skupina društva.

- Hrvatski laburisti u svom programu i nastupu imat će u fokusu upravo spomenute skupine građana - najavljuje.

Dodao je da se u posljednje vrijeme većina stranaka i kandidata bavi samim sobom, dok brojni problemi postaju sve veći. Jedan od njih je i realna mogućnost da oko 20.000 tona otpada iz Dubrovnika završi u MBO postrojenju kraj Varaždina.

- Nitko se ne bavi ovim problemom jer su kandidati zaokupljeni samim sobom, a ne dobrobiti građana. Upozoravam na realnu mogućnost da u našem susjedstvu završe velike količine otpada iz Dubrovnika. Da smo razmišljali unaprijed i prihvatili moju inicijativu i prijedlog da Varaždin kupi MBO postrojenje, koje ima sve potrebne dozvole za rad, bili bismo sami gospodari svoje sudbine, a ovako imamo velik problem pred vratima koji neke od naših kandidata ne zabrinjava previše – zaključio je Kolarić.