Bosilj uz Dan grada Varaždina: "Projekti realizirani usprkos podmetanjima" Foto: Grad Varaždin

Bosilj uz Dan grada Varaždina: "Projekti realizirani usprkos podmetanjima"

Varaždinske vijesti | 6.12.2023. u 08:29h | Objavljeno u Aktualno

Povodom Dana grada Varaždina, gradonačelnik Neven Bosilj uputio je čestitku svim Varaždincima i Varaždinkama.

Prenosimo je u cijelosti:

"Drage Varaždinke i Varaždinci, poštovane sugrađanke i sugrađani,

na 842. rođendan našega Grada i prvi spomen njegova imena, s ponosom i posebnim emocijama baštinimo dugu bogatu povijest i tradiciju generacija koje su gradile Varaždin kakav poznajemo. Taj osjećaj vezanosti za te vrijednosti obvezuje nas da nastavimo predano raditi na boljitku našega Varaždina, za sve nas i za buduće generacije.

Varaždin je jedan od najugodnijih i najboljih gradova za život i poslovanje u Republici Hrvatskoj. Tome svjedoče brojne domaće, ali i inozemne nagrade. Titule laskaju, ali i obvezuju, no važniji od tih nagrada je osjećaj koji imaju naši građani, koji žive u našem gradu, koji žele i dalje ovdje živjeti i raditi, stvarati svoju budućnost.

Za takav razvoj od velike je važnosti i odgovoran odnos prema javnom novcu i općem dobru koji uvijek mora biti iznad bilo kakvog pojedinačnog, grupnog ili stranačkog interesa. Neću se umoriti ponavljati da je Varaždin uvijek iznad svih i nastavit ću vrijedno raditi na korist svih naših građana.

Iza nas su dvije i pol godine mandata u kojima su, usprkos raznim podmetanjima i rušenju proračuna, brojni realizirani projekti i ostvarena obećanja. Tu s posebnim ponosom moram istaknuti konačno rješenje najveće sramote našeg Grada – baliranog otpada u Brezju. Zajedno sa svojim stručnim timom došli smo do rješenja čime su se stvorili uvjeti za stavljanje u punu funkciju Gospodarske zone Brezje. Siguran sam da će u skoroj budućnosti umjesto bala niknuti nove gospodarske zgrade i proizvodni pogoni, a to znači i nova radna mjesta čime stvaramo temelje za novi razvojni ciklus našega grada.

Naravno, realizirani su i planirani i brojni drugi projekti u komunalnoj, ali i društvenoj i gospodarskoj infrastrukturi našega grada koji će dodatno poboljšati život u našem gradu.

U ovoj godini na izmaku, obilježili smo čitav niz značajnih obljetnica što svjedoči našoj bogatoj povijesti, održan je najuspješniji "Špancirfest", Varaždinske barokne večeri i dalje oduševljavaju domaću i stranu glazbenu kulturnu scenu, a kao kruna naše glazbene tradicije došla je vijest da je Varaždin, kao prvi u Hrvatskoj, postao UNESCO-ov grad glazbe.

Grad su ljudi! Zahvaljujem svim sugrađanima koji svakodnevno, svatko na svoj način, predano i ustrajno pridonose razvoju našeg grada. Hvala svakoj građanki i građaninu našega Varaždina, svakoj udruzi, ustanovi, svima koji misle, žele i čine dobro našemu gradu!

S jasnom vizijom i snažnom energijom, uz sjajni tim suradnika, nastavljamo raditi za naš Varaždin, grad kojeg svi volimo i s kojim se toliko silno ponosimo.

Sretan nam svima Dan grada i blagdan sv. Nikole!

Vaš gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj"

neven_bosilj-grad_varazdin_05122023.jpg