Bosilj: SDP će imati 11 ili 12 vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća Varaždina

Varaždinske vijesti | 16.4.2023. u 20:08h | Objavljeno u Aktualno

Po zatvaranju birališta, prve izjave o očekivanjima na izborima za Gradsko vijeće Varaždina dao je i Neven Bosilj, varaždinski gradonačelnik i nositelj liste SDP-a.

- Zahvaljujem sugrađankama i sugrađanima koji su po ovakvom kišnom danu izašli na izbore, obavili svoju građansku dužnost i rekli svoje. A rekli su: Dozvolite našem gradonačelniku da radi svoj posao. Sve one opstrukcije koje su do sada radili u gradskom vijeću više neće biti moguće jer lista SDP-a koju sam ja predvodio zajedno sa svojim zamjenikom Markovićem, direktorom Varkoma Isterom i ostalima koji su bili na lsiti, dobila je natpolovičnu većinu mandata u Gradskom vijeću. dakle, nema apsolutno nikakve potrebe da s nekim koaliramo, ali svima pružamo ruku suradnje i svima su, osim ljudima s nezavisne liste Ivana Čehoka, otvorena moja vrata i možemo raditi u interesu svih građana. Vjerujem da će grad Varaždin konačno prodisati punim plućima i da ćemo konačno moći donijeti proračun, da će taj proračun riješiti ove bale koje 18 godina zagađuju ulaz u grad Varaždin - rekao je Bosilj.

- Zahvaljujem svim članovima SDP-a koji su odradili izuzetno dobru kampanju jer kad vidite da je ukupan broj glasova koje je dobio SDP praktički veći od svih ostalih listi na ovim izborima, to je zaista nešto prekrasno - dodao je.

Odgovorio je i na pitanje zašto je toliko uvjeren u pobjedu.

- O takvim rezultatima možemo govoriti jer su naši članovi biračkih odbora poslali rezultate, zasad imamo obrađeno 44 od 51 biračkog mjesta, i gotovo je nemoguće da se nešto promijeni. Prema tome, SDP će imati 11 ili 12 vijećnika u novom sazivu Gradskog vijeća Varaždina - zaključio je Bosilj.

Od ostalih kandidata, prema prvim neslužbenim informacijama, NL Ivana Čehoka je osvojila tri mjesta u vijeću, HDZ četiri, NL Dubravke Novak jedno i NS Reformisti također samo jedno mjesto.