Bosilj: Neću sudjelovati u raspravi s Uskočkim osumnjičenikom i lažnim potkazivačem

VV | 13.4.2023. u 13:35h | Objavljeno u Aktualno

- Za danas i sutra su dvije nacionalne  televizijske kuće najavile političke rasprave o Varaždinu ususret izvanrednim izborima za Gradsko vijeće koji se održavaju ovu nedjelju 16. travnja. U oba slučaja u te je emisije pozvan i uskočki osumnjičenik i loš izborni gubitnik Ivan Čehok, osoba koja je prije 18 godina posijala bale otpada na ulazu u naš Grad, a koje su, uz njegove druge marifetluke, ostale politički i pravosudni kamen spoticanja svih ovih 18 godina. Iz nedavno objavljenih transkripata koje smo svi mogli čitati u tjedniku Nacional, osim što smo spoznali razinu primitivizma u razgovoru trojice jahača apokalipse (Čehok, Bunić, Avar), pokazala se i istinitom tvrdnja da su za ove izvanredne izbore u našem Varaždinu isključivi krivci „Čehokovi jahači“ i njihov politički saveznik iz HDZ-a, predsjednik HDZ-a Varaždinske županije i župan Anđelko Stričak. Oni su još sredinom prošle godine dogovorili da neće podržati proračun i time izazvati ove izvanredne izbore - tvrdi Neven Bosilj, gradonačelnik Varaždina i nositelj SDP-ove liste za izvanredne izbore Gradskog vijeća Varaždina, a Varaždinske vijesti su zbog nepristanka svih kandidata također odustale od sučeljavanja uoči izbora.

- Iz spomenutih se transkripata isto tako moglo vidjeti kako su Čehok, Avar i Bunić na dnevnoj bazi proizvodili lažne prijave na račun grada, mene kao gradonačelnika, mojeg zamjenika, gradskih poduzeća i ustanova, a sve s ciljem da se onemogući normalno funkcioniranje kako Grada tako i svih naših sastavnica. U godini dana su „uskočki prijatelji“ proizveli prijava koliko valjda svi ostali hrvatski gradovi i općine u posljednjih 5 godina - smatra Bosilj.

- I kada sam dobio poziv za političkom raspravom od dvije televizije, a koju nikada nisam niti ću ikada u budućnosti izbjegavati, odlučio sam ne sjediti u istoj prostoriji, za istim stolom, pred istom kamerom s osobom koja je spremna u ime vlastitih sitnih probitaka i neizliječenog gubitničkog kompleksa od zadnjih izbora, činiti takve političke gadarije prema svome gradu - ističe gradonačelnik Varaždina.

- Kada sam donosio ovu odluku o nesudjelovanju u raspravi s uskočkim osumnjičenikom i lažnim potkazivačem vodio sam se svojim ljudskim, a ne političkim instinktom. Svi znaju da nisam neki osobiti političar, jer sam jednostavno čovjek sa svim svojim dobrim i onim manje dobrim stranama. A ti neki „veliki“ političari i politikanti, politički destruktivci i špekulanti taj moj jednostavni ljudski stav o našem gradu i borbi za javni interes, ne mogu razumjeti. Oni ne razumiju ovo moje stajalište: Varaždin je važniji od svih političara, od bilo koje političke stranke i ideologije, od bilo koje nezavisne liste ili platforme. Eto, zato sam rekao da danas neću sudjelovati u političkoj raspravi s onim koji je kriv za stotine i stotine stranica crne kronike, stranica na kojima ne smije biti naš grad, naš Varaždin, grad kojega toliko svi volimo i kojim se tako silno ponosimo - zaključio je Bosilj.