Bosilj: Naši odgovori na ključne probleme i izazove Varaždina su ispravni, realni i ostvarivi!

vv | 20.4.2021. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

-Dosta  je izgovora onih koji obnašaju vlast. Stoga danas ne predstavljamo program, već odgovore za Varaždin jer prečesto slušamo izgovore i obrazloženja zašto se, primjerice, tu ne može već godinama zbrinuti balirani otpad, zašto se može riješiti problem pruge koja dijeli grad na dva dijela i tome slično, naglasio je  Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, poručivši da SDP u Varaždinu ima kandidata za gradonačelnika dr.sc. Nevena Bosilja, koji je kroz svoj profesionalni radni vijek pokazao da je u stanju dati odgovore na složene izazove, i to ispravne i najbolje pa je ne samo najbolji odgovor za Varaždin, nego i jedini.

 U brošuri „Odgovor za Varaždin“, koju je pripremilo više stručnih, stranačkih i nestranačkih osoba pod koordinacijom Brune Istera, našlo se 36 pitanja koje po SDP-u muče Varaždince, a isto tako i njihovi odgovori na njih.

-Nadam se da ćemo ovime potaknuti druge stranke i kandidate da i oni na sličan način ukažu na izazove i probleme te kako ih oni misle riješiti u naredne četiri godine, rekao je Bosilje, napomenuvši da za razliku od drugih, oni ne daju nerealna obećanja.

Grad Varaždin, kako je dodao, složen je, koji ima i dvadesetak ustanova i poduzeća.

-Dakle, time nije jednostavno upravljati, no mi smo tijekom četiri godine stasali da možemo preuzeti odgovornost za upravljanje svime time, ustvrdio je Bosilj, podsjetivši da svoje i aktivnosti Miroslava Markovića u Gradskom vijeću.  

Govoreći o sadržaju brošure, ukazao je da se sastoji od četiri cjeline, od kojih je prava „Varaždin – grad mladih i poduzetništva“, budući da samo radom mladih može osigurati novac za božićnice i uskrsnice pa stoga trebaju i potpore. U dijelu Komunalna i prometna infrastruktura, kako je naglasio, nalaze se odgovori na sve izazove Varaždina, kao što su bale, problem kućanske rampe i uređenja Aquacityja.

-Bale je nužno riješiti ne samo zbog okoliša i zdravlja ljudi, već i stoga jer imobiliziraju zemljište koje smo morali vraćati u gradsko vlasništvo plaćajući milijune fantovskom poduzeću, samo kako bi došli do 77 parcela na kojem će se temeljiti razvoj grada, naglasio je Bosilj u nazočnosti stranačkih čelnika, među kojima je bila i Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a i kandidatkinja za županicu.

Održivom razvoju i ekologiji posvećeno je treće poglavlje, a zadnje je nazvano „Varaždin – grad po mjeri čovjeka“ daje odgovore na pitanja vezana uz sport, umirovljenike.

-Nadam se da će građani uvjeriti kako su naši odgovori na ključne probleme i izazove Varaždina su ispravni, realni i ostvarivi, zaključio je Bosilj govoreći o SDP-ovom programu za Varaždin koji je objavljen na web stranici.