Bosilj: Naši odgovori na ključne probleme i izazove Varaždina su ispravni, realni i ostvarivi!

vv | 20.4.2021. u 13:45h | Objavljeno u Aktualno

-Dosta  je izgovora onih koji obnašaju vlast. Stoga danas ne predstavljamo program, već odgovore za Varaždin jer prečesto slušamo izgovore i obrazloženja zašto se, primjerice, tu ne može već godinama zbrinuti balirani otpad, zašto se može riješiti problem pruge koja dijeli grad na dva dijela i tome slično, naglasio je  Peđa Grbin, predsjednik SDP-a, poručivši da SDP u Varaždinu ima kandidata za gradonačelnika dr.sc. Nevena Bosilja, koji je kroz svoj profesionalni radni vijek pokazao da je u stanju dati odgovore na složene izazove, i to ispravne i najbolje pa je ne samo najbolji odgovor za Varaždin, nego i jedini.

 U brošuri „Odgovor za Varaždin“, koju je pripremilo više stručnih, stranačkih i nestranačkih osoba pod koordinacijom Brune Istera, našlo se 36 pitanja koje po SDP-u muče Varaždince, a isto tako i njihovi odgovori na njih.

-Nadam se da ćemo ovime potaknuti druge stranke i kandidate da i oni na sličan način ukažu na izazove i probleme te kako ih oni misle riješiti u naredne četiri godine, rekao je Bosilje, napomenuvši da za razliku od drugih, oni ne daju nerealna obećanja.

Grad Varaždin, kako je dodao, složen je, koji ima i dvadesetak ustanova i poduzeća.

-Dakle, time nije jednostavno upravljati, no mi smo tijekom četiri godine stasali da možemo preuzeti odgovornost za upravljanje svime time, ustvrdio je Bosilj, podsjetivši da svoje i aktivnosti Miroslava Markovića u Gradskom vijeću.  

Govoreći o sadržaju brošure, ukazao je da se sastoji od četiri cjeline, od kojih je prava „Varaždin – grad mladih i poduzetništva“, budući da samo radom mladih može osigurati novac za božićnice i uskrsnice pa stoga trebaju i potpore. U dijelu Komunalna i prometna infrastruktura, kako je naglasio, nalaze se odgovori na sve izazove Varaždina, kao što su bale, problem kućanske rampe i uređenja Aquacityja.

-Bale je nužno riješiti ne samo zbog okoliša i zdravlja ljudi, već i stoga jer imobiliziraju zemljište koje smo morali vraćati u gradsko vlasništvo plaćajući milijune fantovskom poduzeću, samo kako bi došli do 77 parcela na kojem će se temeljiti razvoj grada, naglasio je Bosilj u nazočnosti stranačkih čelnika, među kojima je bila i Barbara Antolić Vupora, predsjednica ŽO SDP-a i kandidatkinja za županicu.

Održivom razvoju i ekologiji posvećeno je treće poglavlje, a zadnje je nazvano „Varaždin – grad po mjeri čovjeka“ daje odgovore na pitanja vezana uz sport, umirovljenike.

-Nadam se da će građani uvjeriti kako su naši odgovori na ključne probleme i izazove Varaždina su ispravni, realni i ostvarivi, zaključio je Bosilj govoreći o SDP-ovom programu za Varaždin koji je objavljen na web stranici.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci