Bosilj i Marković obišli radove u Ulici Tina Ujevića: "Ako treba gdje pokrpati rupe, prijavite to GRIC-u!" Foto: Ilustracija/Grad Varaždin

Bosilj i Marković obišli radove u Ulici Tina Ujevića: "Ako treba gdje pokrpati rupe, prijavite to GRIC-u!"

VV | 4.7.2022. u 14:33h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj, zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković i pročelnik Upravnog odjela za gradnju i komunalno gospodarstvo Vlado Podbrežnički danas su obišli radove na rekonstrukciji Ulice Tina Ujevića te najavili daljnje planove uređenja grada.

- Počeli su radovi na uređenju Ulice Tina Ujevića na dijelu od Zagrebačke do Zrinskih i Frankopana, a za sljedeću godinu projektiramo dio skroz do POS-ovog naselja. Rekonstrukcija ovog dijela Tina Ujevića koštat će oko 1,3 milijuna kuna i napravit će se kompletna oborinska odvodnja, riješiti prilaz i parkirna mjesta te u potpunosti obnoviti ulica. Radovi moraju biti gotovi za vrijeme Špancirfesta, tako da smo postavili rok za završetak do Velike gospe, 15. kolovoza - najavio je gradonačelnik Bosilj koji je rekao kako će uskoro biti završeni radovi u Hrašćici, gdje je potrebno iscrtati još prometnu signalizaciju u Ulici Alojzija Stepinca, a do 20. srpnja bit će gotovi i radovi u Ulici kardinala Kuharića. Također, radovi koji trenutno traju u Fallerovom prolazu između Ulice Vladimira Nazora i Trenkove završit će do kraja sljedećeg tjedna.

4.jpg

Gradonačelnik Bosilj rekao je kako u suradnji s Termoplinom i Varkomom ima dosta otvorenih gradilišta u Varaždinu.

- Sljedeći tjedan Varkom mora završiti dio vezan uz kanalizaciju u Gojancu i onda će se krenuti s radovima na gotovo 1500 metara biciklističke staze. Termoplin provodi radove u dijelu grada između Optujske i varaždinskog groblja nakon kojih će se završiti Žumberačka ulica i Ulica Franje Račkog. Također, imamo interventna "krpanja“ koja obavlja PZC pa su se tako dosad proveli radovi na dijelu Ulice Dobriše Cesarića i Zagrebačke, između pruge i Gospodarske ulice. Usredotočili smo se i na provođenje denivelacija pločnika za naše sugrađane osobe s invaliditetom, kako bi im olakšali kretanje. Denivelacije smo dosad napravili na križanju Gospodarske i Zagrebačke, Koprivničke i Ruđera Boškovića - rekao je.

2.jpg

Komunalni radovi su u punom jeku, a gradonačelnik najavljuje i gradnju novih ulica u Varaždinu.

- Potpisali smo ugovor o produžetku Jurkovićeve ulice gdje će se uskoro krenuti s izgradnjom nove ulice kako bi se dobila nova zona obiteljske stanogradnje. Kreće se uskoro i s prilazom zgradama u Koblenzovoj i uređenjem okoliša kako bi se mogli useliti naši stanari u POS naselje. Probit će se prolaz kraj trafostanice u Wissertovoj prema zgradama u Koblenzovoj - najavio je Bosilj.

Takošer, završena je servisna cesta u Brezju, a u tijeku je tehnički pregled nakon čega će biti izdana uporabna dozvola, što bi prema najavi trebalo biti ovaj mjesec.

- To je preko 1,4 kilometara kompletno završene prometnice kroz zonu Brezje - rekao je varaždinski gradonačelnik.

U tijeku je natječaj za uređenje Habdelićevog trga gdje će radovi krenuti nakon Špancirfesta. Spremna je i dokumentacija za početak radova u Ulici Vatroslava Lisinskog, koja će s uređenjem krenuti isto tako nakon Špancirfesta jer je nužno da za vrijeme trajanja festivala bude prohodna. Gradonačelnik je naveo i radove koji su u tijeku na sanacijama pločnika u Kućanu Donjem, od škole prema dječjem vrtiću, u Ulici Ruđera Boškovića te u Ulici Nikole Tesle. Uskoro će krenuti i dugoočekivano postavljanje javne rasvjete na Bombellesovoj cesti za koju je završen natječaj, a zatim i u Ulici Vladimira Nazora, od Trga bana Jelačića do Fallerovog prolaza.

Iz Grada poručuju kako je za sve infrastrukturne i komunalne radoveu proračunu osigurano oko 18 milijuna kuna, a gradonačelnik je pozvao sugrađane da prijave eventualne nedostatke s kojima se susreću na varaždinskim ulicama i zamolio za strpljenje.

6.jpg

- Pozivam naše sugrađane da, ako vide i smatraju da negdje treba "pokrpati“ rupe, takve nedostatke prijave na naš sustav GRIC. Molio bih za strpljenje jer će za vrijeme trajanja radova biti narušena njihova kvaliteta života s obzirom na buku, prašinu i otežan prilaz do njihovih stanova ili kuća, ali rezultati će biti lijepe i kvalitetno uređene ulice u Varaždinu.

Istaknuo je problem zbog poskupljenja radova.

- Nedavno smo otvarali ponude za sortirnicu i ponude su zbog povećanja cijena materijala i građevinskih radova izuzetno porasle. Radi toga imamo velike izazove koje ćemo rješavati rebalansom u rujnu - najavio je.

Rotor Motičnjak će biti pušten u promet 22. srpnja, sukladno roku, a dodatno će se urediti dio ceste Motičnjak prema sortirnici i reciklažnom dvorištu koja je u lošem stanju.

3.jpg

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković dodao je da se rješava puno problematičnih zaostatka od prethodne vlasti.

- U Ulici Stjepana Vukovića dio ulice bio je zabranjen za dvosmjerni promet. Dobili smo suglasnost od MUP-a i mi ćemo to ponovo otvoriti. Naši sugrađani imaju ogromne probleme na tom dijelu Krležine i Stjepana Vukovića. Napravili smo elaborat, dobili suglasnost i provest ćemo da se može prolaziti dvosmjerno. Ne samo da radimo nove stvari, nego moramo uvijek i te zaostatke rješavati koje su prethodnici napravili vrlo loše. Treba još malo strpljenja naših sugrađana dok cijeli sustav ne posložimo do kraja, a onda će puno bolje funkcionirati – rekao je Marković.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci