Bosilj i Avar "zakačili" se oko izbora Gizele Mihaljević u UV Gradskih bazena

Martina Pižeta | 28.2.2018. u 16:10h | Objavljeno u Aktualno

Stjepan Cepanec novi je predsjednik Upravnog vijeća JU Gradski bazeni Varaždin, dok će Gizela Mihaljević biti njegova zamjenica.

Odlučili su to većinom glasova varaždinski gradski vijećnici.

Tatjana Kušter, dosadašnja predsjednica UV JU Gradski bazeni Varaždin je, podsjetimo, podnijela ostavku na tu dužnost s obzirom na to da je njen suprug Željko Kušter nedavno izabran za novog ravnatelja te JU. No, imenovanje Gizele Mihaljević za zamjenicu predsjednika UV zasmetalo je SDP-ovom Nevenu Bosilju koji je ukazao kako je ona istovremeno predsjednica Savjeta JU Galerijski centar Varaždin te članica Školskog odbora 6 OŠ.

- Već imamo primjera da ste s vaše liste za Gradsko vijeće imenovali ljude na dvije, tri pa čak i više funkcija. Primjerice, vijećnica Lovorka Gotal Dmitrović je u dva nadzorna odbora te u jednom upravnom vijeću. Mislim da bi ovo vijeće trebalo ići prema tome da se ne multipliciraju funkcije, a ne da se ide na to da jedna osoba obavlja tri funkcije nadzora ili upravljanja i slične stvari. Zato mislim da ova odluka nije dobra - ukazao je Bosilj.

Damir Habijan, HDZ-ov predsjednik Gradskog vijeća, rekao je kako zakon ne brani da jedan vijećnik može biti u čak deset nadzornih odbora, dok je zamjenik gradonačelnika Zlatan Avar stao u obranu vijećnice L. Gotal Dmitrović.

- Ona za svoj rad ne prima nijednu naknadu, dakle prima nula kuna za rad u NO i zahvaljujem joj što radi za nula kuna, što daje prijedloge i dolazi na sjednice. Primjerice, članovi vaše stranke bili su u nekoliko NO i UV i u svima su primali naknadu. Molim vas da kada izlazite s takvim navodom, koji po našim saznanjima nije nezakonit i protivan zakonskim odredbama, vodite brigu o tome da su osobe koje ste prozvali kompetentne, završile su vrlo visoke škole i sretno smo što ih imamo i što nam pomažu u nadzoru - odgovorio je Avar.

Bosilj je na to replicirao da ne ulazi u kompetencije tih osoba već da želi ukazati kako multicipliranje funkcija ne može dovesti do kvalitetnog obnašanja funkcija.

- Štoviše, vas je bivša vlast imenovala u UV JUGS-a, a bili ste oporba. Dakle, vodilis te JUGS, a glumili ste da ste oporba - poručio je Bosilj zamjeniku gradonačelnika